Afbeelding
Foto: Aangeleverd.

Hypotheeknieuws van Terpstra Assurantien & Hypotheken

Partnerbijdrages

Afgelopen tien jaar zijn huizen in waarde verdubbeld. Na een dipje vorig jaar (tien procent daling) stijgen de prijzen inmiddels weer verder. De verwachting is dat deze stijging de komende jaren doorzet. Er wordt weinig nieuw gebouwd terwijl de vraag onverminderd groot blijft. Het is te merken aan de gekte op de markt die even weg was, maar weer volop terug is. Kopers staan al weer te dringen en overbieden is noodzakelijk om een woning te bemachtigen. Toch blijft de aankoop van een woning een prima investering. Sinds 1970 gingen woningprijzen bijna twintig keer over de kop!

De overheid stimuleert de aankoop van een eigen huis op verschillende manieren. In de gemeente Kampen kennen we bijvoorbeeld de Starterslening, een soort van subsidie (drie jaar lang gratis geld) tot € 30.000. Jongeren tot 35 jaar betalen daarnaast geen overdrachtsbelasting, mits de woning niet duurder is dan € 440.000. Deze grens gaat per 1 januari naar € 510.000. Wie nu een huis koopt tussen € 440.000 euro en € 510.000, doet er verstandig aan de overdracht in het nieuwe jaar plaats te laten vinden. Een besparing van € 9.000 à € 10.000.

Gratis taxatie
Terpstra Hypotheken bestaat dit jaar twintig jaar. Reden voor een feestje. Voor de klant welteverstaan. Naast gratis en vrijblijvend hypotheekadvies geven zij dit jaar iedereen die een hypotheek nodig heeft een gratis taxatie.

Dit is een partnerbijdrage van Terpstra Hypotheken:
www.terpstrahypotheken.nl
info@terpstrahypotheken.nl
06-53860102.