Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Dit zijn dé lokale keukentrends voor 2024

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Overweeg jij de keuken te renoveren in 2024? Je bent hierin niet de enige: de gemiddelde keuken- en badkamerwinkel in Zwolle en omgeving zag haar omzet de afgelopen periode explosief toenemen met percentages die meerdere jaren boven de tien procent lagen. Vaak is de keuken, maar bijvoorbeeld ook de badkamer een ruimte waarvan een renovatie lang wordt uitgesteld. Zonde, want het zijn twee hele belangrijke ruimtes! Dat blijkt onder meer uit het feit dat een keuken tegenwoordig meer is dan slechts een ruimte voor het bereiden van maaltijden. De keuken wordt gezien als een sociale ontmoetingsplek in huis. Kies in het ontwerp hiervan voor het gebruik van een bar aan een kookeiland of bijvoorbeeld het uiteinde van een L-vormige keuken. Zo bied je jouw partner en kinderen de gelegenheid om al tijdens het bereiden van het diner met je bij te praten. Hoe was hun dag? Wat hebben ze meegemaakt op school?  

Het ontwerpen van een nieuwe keuken kan best lastig zijn. Welke kleuren en materialen kun je met elkaar combineren, zonder dat de ruimte te druk of rommelig wordt? Waarop moet je letten bij het opstellen van het lichtplan voor de keuken? Er is online veel keuken inspiratie te vinden, onder meer op websites van deze lokale keuken- en badkamerwinkels zelf. Ook zijn er rond Zwolle verschillende gezinnen die zelf een blog bijhouden met daarop foto’s van hun interieur. Kijk er eens naar om nieuwe ideeën op te doen voor je eigen keuken!  

Gebruik van verschillende zachte kleuren in het ontwerp 

Bij het ontwerpen van een nieuwe keuken is het gebruik van zachte kleuren aan te raden, denk aan verschillende pasteltinten. Het behoort tot de trends van dit en komend jaar. Bij de keuze voor specifieke kleuren is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze kleurtinten passen bij de rest van het interieur in huis. De keuken wordt steeds vaker betrokken bij bijvoorbeeld een woon- of eetkamer. Populaire kleuren zijn beige, zand, terracotta, bruin en olijfgroen. 

Volledig zwarte of witte keuken in huis 
Een tegenhanger van deze keukens met zachte kleuren zijn de moderne, luxe keukens in een volledig witte of zwarte kleur. Een zwarte keuken zal niet het eerst zijn waaraan je denkt bij een renovatie hiervan. Het geeft de ruimte echter een bijzonder strakke, luxe uitstraling met een industriële touch. Je voegt kleur toe met een houten plankje aan de wand, fraai gedecoreerd met een aantal kruidenplanten. Of denk aan het gebruik van goudkleurige handgrepen en een goudkleurige kraan in de keuken.  

Hightech snufjes in een moderne keuken

Onmisbaar in een moderne keuken van 2024 zijn de hightech snufjes, waarvan je deze kunt voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van keukenapparaten die op afstand te bedienen zijn met een app op je mobiele telefoon. De apparaten verbind je hiervoor met het draadloze netwerk in huis. Merk je op kantoor dat je vergeten bent de vaatwasser aan te zetten in de ochtend? Dankzij deze hightech snufjes vormt dat niet langer een probleem; bij thuiskomst is de vaat gedaan! Ook de oven kun je alvast voorverwarmen, als je boven in je laatste digitale overleg zit. 

Populair is ook de inductiekookplaat voorzien van een geïntegreerd afzuigsysteem. Het is een passend alternatief voor de traditionele afzuigkap aan de muur. De ruimte die je op deze wijze bespaart kun je gebruiken voor bijvoorbeeld een houten plankje met echte eyecatchers. Denk aan een beeldje of bijvoorbeeld een schilderij van de Peperbus in Zwolle; zo geef je de keuken een persoonlijke tint. In dit artikel vind je nog meer inspiratie voor een keuken, passend bij de laatste trends.