Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Geld verdienen vanuit huis met Traden

· leestijd 2 minuten Partnerbijdrages

Steeds meer mensen klagen over de hogere prijzen in Nederland. Dat is begrijpelijk, want het is moeilijk om rond te komen van je inkomen als alles duurder wordt. Je werkt hard de hele week, maar er blijft weinig geld over voor leuke dingen. Het is dan ook niet gek dat steeds minder mensen plezier hebben in hun werk en zich ongelukkig voelen. 

Veel mensen proberen harder te werken en meer uren te maken om de eindjes aan elkaar te knopen, wat uiteindelijk weer kan zorgen voor een burn-out. Dat klinkt natuurlijk niet echt als een ideaal vooruitzicht op de toekomst. Gelukkig zijn er nu ook mogelijkheden om toch te kunnen zorgen voor een extra inkomen, zonder dat je extra fysiek werk hoeft te verrichten. 

Geld verdienen zonder tweede baan

Niets klinkt zo deprimerend als een tweede baan. Je leeft namelijk niet alleen om te werken, maar ook om te genieten van het leven. Gelukkig hoeft het helemaal niet lastig te zijn om te zorgen voor een tweede inkomen, zonder fysiek hard te hoeven werken. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om een extra inkomen te genereren door te kiezen voor trading. 

Wanneer we het hebben over traden, dan hebben we het over het kopen en verkopen van financiële activa zoals aandelen, valuta’s, grondstoffen of cryptocurrency’s. Tijdens het traden kun je namelijk profiteren van de schommelingen van de prijzen van deze activa. Door op het juiste moment te kopen of te verkopen, kun je interessante winsten maken. Als je ervoor kiest om te gaan traden, dan is het belangrijk dat je eerst op zoek gaat naar een betrouwbaar trading platform. 

Wat zijn Trading Platforms?

Trading platforms, oftewel handelsplatforms, zijn softwareprogramma’s waarmee mensen kunnen handelen op de financiële markten. Met deze programma’s kunnen beleggers verschillende financiële activa kopen, verkopen en beheren. Een handelsplatform laat gebruikers live koersen zien van verschillende financiële producten en biedt tools aan zoals grafieken en indicatoren, om de markt te analyseren. 

Vaak bevatten deze platforms ook nieuwsfeeds en andere informatie om beleggers te helpen bij hun beslissingen.

Er zijn twee soorten handelsplatforms beschikbaar voor de handelaren. Je hebt namelijk de propriëtaire (prop) platforms en commerciële platforms. Propriëtaire platforms worden ontwikkeld door grote financiële bedrijven voor hun eigen handelsdoeleinden, terwijl commerciële platforms gericht zijn op particuliere beleggers en daardoor in de meeste gevallen gebruiksvriendelijker zijn.

Voor de meeste beleggers zijn de commerciële platforms, zoals handmatige en geautomatiseerde platforms, de beste keuze. Handmatige platforms stellen gebruikers in staat om zelf handelsbeslissingen te nemen, terwijl geautomatiseerde platforms gebruikmaken van technologie om transacties automatisch uit te voeren. Bovendien kun je als gebruiker ook nog kiezen voor CFD-handelsplatforms en platforms voor optiehandel, elk met hun eigen kenmerken.

Hoe kun je de Trading platforms gebruiken?

Het allerleukste is dat de trading platforms over het algemeen gebruikt kunnen worden op verschillende apparaten zoals je mobieltje, je computer of je tablet. Belangrijke dingen om op te letten bij het kiezen van een handelsplatform zijn onder andere: het soort orders dat je kunt plaatsen en hoe snel die worden uitgevoerd, welke activa je kunt verhandelen, hoe bekend en betrouwbaar de broker is en hoeveel het kost om te handelen. 

Daarnaast is het belangrijk om te bekijken hoe makkelijk het platform te gebruiken is en of je er gemakkelijk bij kunt. Als een platform lastig in gebruik is, dan is het natuurlijk een stuk lastiger om vertrouwd te raken met het platform, wat natuurlijk niet in je voordeel werkt. 

Het kiezen van het juiste handelsplatform is dus van essentieel belang voor beleggers. Het stelt hen in staat stelt om optimaal te profiteren van kansen op de financiële markten. Een betrouwbare en populaire broker is AvaTrade. AvaTrade biedt gebruiksvriendelijke platforms aan, waaronder WebTrader, AvaTradeGo, MT4, MT5, AvaOptions, externe handelsplatforms voor kopiëren en AvaSocial.