Stockfoto: Gerard Meijeringh

Vier finaleplekken voor AV Isala ’96 op NK

BREDA - Atletiekvereniging AV Isala kan tevreden terugkijken op het NK Atletiek in Breda. Afgelopen weekeinde wisten vier atleten van de Kamper atletiekvereniging een finaleplaats te behalen.

Ilhem Tamrouti kwam zondag in actie. Eerder deze maand was ze succesvol bij de NCCA Outdoor Competitions in de USA. Afgelopen zaterdag landde haar vliegtuig vanuit Amerika in Nederland. Een dag later stond ze op het NK in Breda. In de voorronde haalde ze met haar speer een afstand van 49.54 meter. In de finale kon ze zich niet verbeteren. Ze eindigde als vijfde.

Op de 100 meter horden voor vrouwen kwam Anneloes de Roo sterk voor de dag. In een stormachtig slot knalde ze in de series naar een tijd van 14.04 seconden. In de finale deed ze er nog een schepje bovenop. In een sterke race liep ze naar een tijd van 14.06, goed voor een zesde plek op het NK.

Eerder die dag begon Jonne Siebrand met het kogelstoten. Als A-junior was het eigenlijk al een topprestatie dat zij mocht meedoen aan het NK. Met een openingsworp van 12.54 meter wist Siebrand de finale te halen. In deze eindstrijd stootte zij verder, 12.67 meter. Dit was goed voor een persoonlijk record, een Kamper record en de zevende plaats van Nederland. In de finale wierp haar concurrent Jessica Schilder 18.77 meter en stelde deelname aan de Olympische Spelen veilig.

Zaterdag kwam Mark Jonker in actie bij het speerwerpen. Met een stabiele afstand van 62.30 meter wist hij de finale met de beste acht werpers van Nederland te halen. In de finale wist hij zichzelf niet te verbeteren. Hij kwam uit op plek acht.