Afbeelding
Foto Tennekes

‘Iedereen is blij dat er weer kan worden gevoetbald’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Het was zaterdag een bijzondere dag. Voetbalclubs in het amateurvoetbal mochten weer tegen elkaar voetballen, waarbij ook weer publiek welkom was. KHC maakte van de gelegenheid gebruik door te oefenen tegen WVF. De Kamper eersteklasser won met 4-1.

Lange tijd hoopten de clubs dat er weer mocht worden geoefend. Er werden diverse toernooien ingepland, maar uiteindelijk kon daar een streep door.

In juni ging het ineens heel hard met de afbouw van de coronamaatregelen. Vrijdag 18 juni kondigde het demissionair kabinet versoepelingen aan, die zijn afgelopen zaterdag zijn ingegaan. Amateurwedstrijden zijn weer voor iedereen toegestaan. Bij alle duels mag publiek zijn. Dit was heel goed nieuws voor alle verenigingen, sporters en sportliefhebbers. Dit geeft sporters de gelegenheid om toch nog wat ritme op te doen voor de zomervakantie.

KHC speelde zaterdag een oefenduel tegen WVF. “Voor supporters was het een openbaring om weer op het sportpark te komen en een wedstrijd te kunnen aanschouwen”, aldus KHC-voorzitter Tjibbe van Dijk.

Er waren een kleine tweehonderd toeschouwers op de wedstrijd afgekomen, waaronder ook verschillende supporters uit Westenholte. “Je ziet gewoon dat mensen het fijn vinden om weer naar voetbal te kijken. Voor hen is het een openbaring. Wel is het zo dat ik ook heb gemerkt dat sommige mensen een andere invulling hebben gegeven aan de zaterdag. Zo ken ik iemand die nu vissen als nieuwe hobby heeft. Maar het komt allemaal wel weer goed als het nieuwe seizoen van start gaat.”

De KHC-voorzitter genoot van de wedstrijd. “Ik heb er met veel plezier naar zitten te kijken. De nieuwe jongens heb ik ook aan het werk gezien. KHC heeft enthousiast gespeeld. Het zag er goed uit. Je merkt dat iedereen blij is dat er weer kan worden gevoetbald.”

KHC won het duel, dat in drie delen van ieder 25 minuten werd afgewerkt. KHC stond na 25 minuten op 3-0 via Livai Vos, en twee treffers van nieuweling Sefa Yildirim. In het tweede blok maakte Özhan Kardag er 4-0 van. In het derde deel deed WVF vlak voor tijd nog wat terug.

Na afloop werd er bij KHC afscheid genomen van de vertrekkende spelers en was er een barbecue. “We hebben het seizoen in stijl afgesloten”, aldus Van Dijk.

Gerard Meijeringh