Bianca Roosenboom tijdens de Kamper sportverkiezingen in 2016.
Bianca Roosenboom tijdens de Kamper sportverkiezingen in 2016. Foto: Tennekes

Bianca Roosenboom niet geselecteerd voor EK, berichtje blijft uit

· leestijd 2 minuten Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - In het Portugese Camelas is zondag het EK Inlineskaten begonnen, maar Bianca Roosenboom ontbreekt. De Kamperse is niet geselecteerd. Een teleurstelling voor Roosenboom, maar het steekt haar vooral dat ze dit via internet moest vernemen.

Roosenboom is zwaar teleurgesteld dat ze niet van tevoren is ingelicht. “Ik zat in de auto en toen zag ik het op Instagram. Ik dacht: ‘Wat is dit nou’. Ik heb nooit ruzie gehad, ik begrijp het niet. Kijk, dat ze niet willen dat ik meega, dat is een keuze. Maar ik heb achttien jaar NK’s, EK’s en WK’s gereden. Dan moet je op internet lezen dat je niet bent geselecteerd. Dat vind ik onbeschoft. Dat verdien ik niet. Je kunt toch normaal met elkaar omgaan. Skeeleren is wel mijn leven. Ik snap niet waarom ze niet even konden bellen.”  

Roosenboom zag het absoluut niet aankomen, dat ze niet zou worden geselecteerd. “Twee weken van tevoren zei bondscoach Frank Fiers nog tegen me dat ik me op de marathon op het EK moest gaan richten. Hij kende mijn programma en wist wat ik deed. Hij hielp me zelfs. Vervolgens hebben ze gekozen voor jongere rijders. Daar snap ik helemaal niets van.” De Kamperse vraagt zich af wat ze fout heeft gedaan. “Van de vijf marathons die dit jaar zijn verreden, heb ik drie keer het podium gehaald. Je moet de beste rijders naar het EK sturen, niet alleen de jonge garde”, zegt Roosenboom resoluut. 

Ze was naar eigen zeggen goed in vorm en zag kansen, aangezien het EK-parcours haar goed ligt. “Ik had goed getraind en was goed op niveau. Ik had wat kunnen betekenen voor de Nederlandse ploeg. Maar ik kan er niets aan veranderen. Triest.”

Het missen van het EK is voor haar een fikse streep door de rekening. “Het is niet leuk dat je je carrière zo moet afsluiten. Mijn gedachte was om er nog één seizoen voor te gaan op het EK, WK en World Cup-wedstrijden. Dat wordt me nu ontnomen. Het WK kan ik vergeten, want de WK-selectie wordt samengesteld op basis van het EK.”

In augustus staat het NK nog op het programma, maar Roosenboom voelt er voorlopig niets voor om daaraan deel te nemen. “Het ging om het EK en WK. Dat NK kan me gestolen worden. Zo voel ik het nu. Ik heb zo goed getraind. Ik vind het zo zonde.”

Gary Hekman

Ook Gary Hekman is er niet bij op het EK in Portugal. “Ik ben niet geselecteerd en ik heb aangegeven dat ik ook niet wilde meedoen. Mijn vrouw was op 14 juli uitgerekend en het EK is op 18 juli begonnen. Skeeleren staat bij mij op een laag pitje. Ik focus me volledig op het schaatsen. De komende jaren is het WK steeds in Zuid-Amerika. Ik kan dat niet combineren met het schaatsen en ik kan dat ook niet maken tegenover de sponsors.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 2 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 14 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 15 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 23 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57