Afbeelding
Pixabay

Coronavaccinatie zonder afspraak: naast Janssen nu ook (1e) mRNA

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - GGD IJsselland biedt vanaf donderdag 22 juli ook mRNA-vaccinaties zonder afspraak. Eerst alleen in Dalfsen en Zwolle, waar de pilot prikken zonder afspraak al enkele dagen loopt. Wie nog niet helemaal is is gevaccineerd en geboren is voor 1 juli 2009, is welkom. 

Tijdens openingstijden (in Zwolle dagelijks tussen 8.00 en 18.30 uur) kan men binnenlopen voor vaccinatie. Voorwaarde is dat men nog helemaal niet gevaccineerd bent. “Ben je tussen de 12 en 18 jaar? Dan krijg je het vaccin BioNTech/Pfizer. Ben je 18 jaar of ouder? Dan kun je kiezen voor je eerste vaccinatie met een mRNA-vaccin (geen keuze tussen BioNTech/Pfizer of Moderna, 2 prikken nodig) of het vaccin van Janssen (1 prik nodig)”, aldus GGD IJsselland.

Projectleider Sebastiaan van Buuren: “We kunnen deze pilot nu doen, omdat er voldoende vaccins beschikbaar zijn. We hopen op deze manier mensen snel te helpen die op vakantie willen en hun afspraak nog niet hebben gemaakt. Je kunt gewoon binnenlopen als het jou uitkomt. Tegelijk willen we zoveel mogelijk mensen vaccineren en op deze manier voorkomen dat mensen ernstig ziek worden door een besmetting met het coronavirus. Zeker nu de Delta-variant van het virus zo rondgaat. We hebben enthousiaste medewerkers klaar zitten. We hopen dat veel mensen hun vaccinatie komen halen.”

Registratie op locatie

GGD IJsselland vertelt: “Wat je nodig hebt als je een vaccinatie wilt? Neem je identiteitsbewijs mee. Daarnaast is het handig als je de ingevulde gezondheidsverklaring meebrengt (deze vind je bij de uitnodigingsbrief die je van het RIVM hebt gekregen) en op de website van GGD IJsselland. De GGD zorgt ter plekke voor je registratie, zodat je goed in het systeem komt te staan. Je hebt van Janssen maar één prik nodig. Van Moderna en BioNTech/Pfizer twee.”

Houd rekening met wachttijd

GGD IJsselland weet niet hoeveel mensen van de vrije inloop gebruik willen maken. Houd dus rekening met enige wachttijd én de eventuele boodschap dat de vaccins voor die dag op zijn.

Pilot met verlenging

GGD IJsselland vaccineert zonder afspraak in Dalfsen en Zwolle als pilot. Van Buuren: “Als deze manier van werken goed loopt, willen we dit ook op onze andere locaties gaan doen. Houd hiervoor onze website in de gaten.”

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 11 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 23 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen gisteren
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57