Afbeelding
Eigen foto

Alpha-cursus gaat weer van start

Kerk

IJSSELMUIDEN - Vanaf 1 september kunnen liefhebbers meedoen aan een Alpha-cursus. Hierbij krijgen deelnemers meer te weten over het christelijk geloof. De cursus duurt elf avonden en een kort weekend. Alpha IJsselmuiden nodigt belangstellenden uit om aan te schuiven.

Alwin Penninkhof vertelt namens de organisatoren: “Loop jij rond met vragen als: Wat is nog de zin van het leven? Waarom is er zoveel lijden? Is er iets na dit leven? Bestaat er een God? Wie is toch die Jezus waar christenen zo enthousiast over zijn? Voor wie zich herkent in e´e´n van deze vragen is bij de Alpha-cursus aan het juiste adres.”

Kennismaken met geloof

De Alpha-cursus is een korte kennismaking met het christelijk geloof. In 11 weken (e´e´n vaste avond per week) en een kort weekend (vrijdagavond en zaterdag) worden een aantal basisprincipes uitgelegd. Enkele onderwerpen die aan de orde komen zijn: Wie is Jezus? Waarom stierf hij aan het kruis? Waarom zou ik de Bijbel lezen? Waarom zou ik bidden? Hoe leidt God mijn leven? 

Avonden en weekend

Een cursusavond begint in een ontspannen sfeer met een gezamenlijke maaltijd. Daarna volgt de inleiding op het onderwerp van die week. In kleine groepen is er gelegenheid om door te praten en om vragen te stellen in een omgeving van respect voor elkaar. De cursus is gratis. Wel wordt er een kleine bijdrage gevraagd voor de maaltijden en het korte weekend, maar dit is niet verplicht. 

Opgave en meer info

De cursus start woensdagavond 1 september: 19.00 uur in de basisschool Ichthus, Groenendael 226 te IJsselmuiden. Niet-gelovig, gelovig, twijfelend, iedereen kan vragen stellen en zich aanmelden via alphaijsselmuiden@gmail.com of via Facebook Alpha IJsselmuiden. Opgeven kan ook nog op de startavond.