Afbeelding
foto aangeleverd

De Speelpoort op 20 augustus gratis toegankelijk

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Kinderen en volwassenen hebben op vrijdag 20 augustus tussen 13.30 uur en 16.30 uur gratis toegang tot speeltuin De Speelpoort aan het Engelenbergplantsoen. Traditiegetrouw nodigt het CDA iedereen uit om aan het einde van de zomervakantie naar deze speeltuin te komen. 

CDA Kampen hoopt ook dit jaar weer kinderen en hun (groot)ouders of verzorgers een onvergetelijke middag te bezorgen, waarin ruimte is voor ontspanning en een laagdrempelige ontmoeting met lokale en landelijke CDA-politici. Onder andere aankomend wethouder Alerieke van der Maat, fractievoorzitter Jan Marskamp, Tweede Kamerlid Hilde Palland en Niek Teune, voorzitter van CDJA IJsseldelta zijn dan aanwezig. 

Henk Selles, bestuursvoorzitter van CDA Kampen, hoopt ook dit jaar weer op een goede opkomst. “Het is ooit begonnen met het idee om de gemeenteraadsfractie van het CDA laagdrempelig in contact te brengen met de inwoners. De Speelpoort is een prachtige voorziening, die gerund wordt door vrijwilligers. Dat spreekt ons enorm aan. Met een flyer in de hand op de Oudestraat heb je toch andere gesprekken dan op een bankje in de speeltuin, met een kopje koffie of thee. Overigens is niemand verplicht om met de politici en de bestuurders in gesprek te gaan; ook zij die alleen komen ontspannen zijn van harte welkom.”

Aankomend wethouder Alerieke van der Maat en Tweede Kamerlid Hilde Palland zijn op 20 augustus ook in De Speelpoort aanwezig. “Het CDA is echt een gezinspartij. Het is daarom goed dat wij middenin onze samenleving aanwezig en herkenbaar zijn voor de inwoners”, zegt Van der Maat. Dat wordt beaamd door Palland. “Het is goed om op een laagdrempelige manier aanspreekbaar te zijn voor mensen. Daarnaast vind ik het belangrijk om specifieke punten die spelen in de levens van onze inwoners of zaken die voor onze regio van belang zijn mee te nemen naar Den Haag. Ik ga daarom graag het gesprek aan in De Speelpoort.”