Jochem van Putten doet er alles aan om de bal te veroveren.
Jochem van Putten doet er alles aan om de bal te veroveren. Foto Tennekes

KHC onderuit en gelijkspel voor DOS Kampen op Berend Elzerman Toernooi

OOSTERWOLDE/KAMPEN - DOS Kampen en KHC zijn zaterdag begonnen aan het Berend Elzerman Toernooi. DOS speelde gelijk tegen asv Dronten. KHC ging onderuit tegen WVF. Go-Ahead Kampen won ruim van de beloften van HHC Hardenberg.

DOS Kampen kwam in de eerste helft op achterstand door een goal van Martijn Timmer. Vlak voor rust kwam de Kamper eersteklasser langszij. Raymond Beuling was de doelpuntenmaker. In de tweede helft nam DOS Kampen een voorsprong. Na een overtreding van Dave Velthoven ging de bal op de stip. Jochem van Putten benutte de strafschop. DOS kon de voorsprong niet vastmaken. Jeroen van der Meer zorgde voor de 2-2 eindstand.

KHC was tegen WVF gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar liet teveel kansen onbenut. Nadat Husham Ali stuitte op de keeper, maakte WVF even later tegen de verhouding in 0-1. Na gestuntel in de Kamper defensie scoorde Max Goudbeek. Al snel kwam KHC op gelijke hoogte. Jorik Schuur schoot raak uit een corner. Na ruim een half uur was KHC dicht bij een voorsprong, maar een kopbal van Durk van der Leest ging net naast het doel. Het spel van KHC werd daarna steeds slordiger. Na rust kwamen er diverse andere spelers in het veld bij KHC. Het spel werd er echter niet beter op. Toch slaagde KHC erin om enkele kansen te creëren, maar een tweede Kamper treffer bleef uit. WVF wist in de slotfase wel tot scoren te komen en boekte zo een geflatteerde overwinning.

Go-Ahead oefende zaterdag op het kunstgrasveld van Wilsum (hoofdveld van Go-Ahead wordt gerenoveerd en is nog niet klaar) tegen de beloften van HHC Hardenberg. De nieuwe trainer Gert van Duinen koos voor twee formaties, zodat iedereen speeltijd kreeg. Vlak voor rust opende Nico Veldman de score. Even later maakte Dion Kleppe de 2-0. In de tweede helft liep de thuisploeg uit naar 5-0 via treffers van Rob ter Horst en Luuc Knul (2).

Wilsum trof zaterdag Tollebeek en kwam uit op 2-2. Bart Schoonhove scoorde voor rust de 1-1. Na een 1-2 ruststand bezorgde Melvin Hofstede de oranjehemden een gelijkspel via een afstandsschot. VV Kampen speelde een oefenduel tegen het tweede elftal van DOS Kampen en verloor met 2-3. Namens de vierdeklasser scoorden Ludgene Miguel (1-0) en Safak Ayek (2-0).

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 7 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 7 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 10 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 18 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 18 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 19 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57