Afbeelding
Fred Sollie

Zalk in 2030. Van plannen naar actie

Algemeen

ZALK - De actieve gemeenschap in Zalk zit vol plannen en ideeën om Zalk nog mooier, gezelliger en leefbaarder te maken. Ook aan handen om deze plannen om te zetten in daden ontbreekt het niet in Zalk. Om de komende jaren meer richting te geven aan alle ideeën en plannen voor Zalk heeft Dorpsbelangen Zalk van de provincie Overijssel de vraag gekregen om een dorpsplan te maken voor de komende jaren tot 2030. Hoe ziet Zalk er dan uit?  Wat is er nodig om die droom uit te laten komen? Dorpsbelangen Zalk wil daar een antwoord op formuleren.

Dorpsbelangen Zalk heeft AnnoNu gevraagd het proces om te komen tot zo’n plan te begeleiden. De eerste stap in dit proces is samen met het dorp brainstormen over de onderwerpen die de Zalkers belangrijk vinden. Dat gebeurt tijdens de Najaars-dorpsvergadering van Dorpsbelangen op maandagavond 13 september. Belangstellenden zijn vanaf 19.45 uur welkom in het dorpshuis ‘An de Steege’. Het brainstormen gebeurt aan de hand van onder andere de thema’s verkeer, bruisend dorp, toerisme, voorzieningen en wensen voor Zalk.

Met de opbrengst van de avond wordt vervolgd met een Klankbordgroep die de verschillende groepen/leeftijden in het dorp vertegenwoordigen. Er hebben zich al enige Zalkers aangemeld, maar wie ook wil deelnemen aan deze Klankbordgroep kan zich aanmelden bij één van de leden van Dorpsbelangen of op de avond zelf. De bedoeling is om de plannen eind november te presenteren. 

(Bron: hetdorpzalk.nl)

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05