Afbeelding
spierfonds.nl

Collecte Prinses Beatrix Spierfonds

Algemeen

KAMPEN - Van 12 tot en met 18 september vindt de jaarlijkse landelijke collecte van het Prinses Beatrix Spierfonds plaats. Ook in Kampen gaan in die week veel vrijwilligers op pad om te vragen om een bijdrage voor de strijd tegen spierziekten. De opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. 

Het Spierfonds zet zich in voor alle 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. De collecteweek is één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek. Dit jaar leunt het Spierfonds nog meer op de collecte, omdat veel evenementen en sponsoracties niet door zijn gegaan vanwege coronamaatregelen. Het Spierfonds krijgt geen subsidie en is dus volledig afhankelijk van donaties en de inzet van vrijwilligers. 

Spierziekten

Er zijn wel 600 verschillende spierziekten. Ze zijn vaak erfelijk, soms dodelijk, en allemaal werken ze verlammend op de spieren. Je spieren heb je nodig voor alles: van lachen, lopen, drinken en plassen, tot zitten en ademen. Een ziekte die de spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan.

Donaties kunnen gestort worden op NL02 ABNA 0548.29.23.45 t.n.v. Prinses Beatrix Spierfonds.