Go-Ahead
Go-Ahead Foto: Willibrord Sleifer

Go-Ahead Kampen buigt voor individuele kwaliteiten Batavia

LELYSTAD - Go-Ahead Kampen heeft ook de tweede wedstrijd in de poulefase verloren. Batavia was met 4-1 te sterk.

Batavia is een tweedeklasser, maar staat bekend als een ploeg met veel individuele kwaliteiten. Daarom koos Go-Ahead-trainer Gert van Duinen voor een behoudende strijdwijze.

“We speelden compact met de bedoeling om dingen te proberen in de omschakeling. In de eerste helft deden we dat goed. Batavia werd onrustig en wij werden steeds gevaarlijker in de omschakeling”, aldus Van Duinen.

Toch kwam Go-Ahead in de 22ste minuut op achterstand. Daarna bleef de tactiek van de bezoekers ongewijzigd. In de 26ste minuut stond het alweer gelijk. De bal belandde voor de voeten van Luuc Knul, die simpel de 1-1 kon aantekenen.

Na de 1-1 kreeg Go-Ahead de overhand. Toch ging de ploeg rusten met een 3-1 achterstand. Vlak voor het rustsignaal profiteerde Batavia twee keer van persoonlijke fouten bij Go-Ahead.

Na rust kwam de voorsprong van Batavia geen moment in gevaar. “We hebben hetzelfde gedaan als voor rust, maar je ziet dat Batavia teveel kwaliteit heeft om de voorsprong nog uit handen te geven.”

In het laatste kwartier kreeg Go-Ahead te maken met personele problemen. Dennis van der Wal, Wail Doufikar en Tristan van Zuiden vielen geblesseerd uit. Daardoor stond Go-Ahead in de laatste twaalf minuten met een man minder op het veld. Batavia wist nog één keer te scoren.

“Je verliest wel weer, maar de groep moet rustig blijven. We moeten niet in de war raken. Er gaan steeds meer dingen goed”, aldus Van Duinen.