Afbeelding
Foto Tennekes

Wit-Blauw wint weer van KV DOS Kampen, maar overtuigend is het allemaal niet

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Wit-Blauw/Green Organics was zaterdag voor de zoveelste keer te sterk voor KV DOS Kampen/Veltman (20-17). Een sprongetje van Wit-Blauw vlak voor rust naar een marge van vier punten werd DOS fataal. “Daar zijn we niet meer overheen gekomen”, aldus DOS-trainer Michaël Jongman. 

Jongman staat dit seizoen voor een fikse uitdaging. Door het vertrek van zes basisspelers moet hij bouwen aan een nieuw team. Zijn collega Pascal Zegwaard van Wit-Blauw moet het stellen zonder Krista Fixe (zwanger). Elyne Visscher is ook zwanger en is straks ook niet meer inzetbaar. Zaterdag was zij nog wel van de partij. 

Wit-Blauw stond in deze partij voortdurend aan de goede kant van de score, maar steeds kon DOS aanhaken. Wit-Blauw nam na twintig minuten spelen een voorsprong van vier punten (10-6), maar door fouten in de verdediging kwam DOS weer terug tot 11-9. Daarna liep Wit-Blauw weer weg na 13-9 via Marit Bos en Jordy Last.

Vlak na rust maakte Elyne Visscher er 14-9 van en leek de strijd beslist. DOS kwam echter weer terug (15-13). Wit-Blauw kwam weer op een marge van vier punten, maar kon de wedstrijd wederom niet killen. DOS bleef in de wedstrijd, maar ook niet meer dan dat. De jonge ploeg van trainer Jongman, maakt nog teveel foutjes en daar wist Wit-Blauw gretig van te profiteren. DOS verweerde zich kranig, maar kon niet doorbijten. Wit-Blauw bleef op de been zonder te overtuigen. 

“We hebben gewonnen. Daar ben ik tevreden over. Maar we hebben verzuimd om het gat groter te maken in de tweede helft. Daardoor bleef DOS in de wedstrijd. We maakten fouten en soms gaven we geen druk. In de tweede helft begonnen we goed, maar zakten we weer weg. De fouten moeten eruit, maar het zijn net mensen. Het zijn geen robots en de tegenstander wil ook winnen”, aldus Wit-Blauw-trainer Pascal Zegwaard. Volgens hem is zijn team zoekende. De opdracht voor dit seizoen is duidelijk. “Proberen om bovenin mee te doen. Nee, we hoeven nu echt niet te roepen dat we kampioen willen worden. Zeker niet nu we niet beschikken over Krista (Fixe, red.) en straks ook niet meer over Elyne (Visscher, red.).

DOS-trainer Jongman zat met een dubbel gevoel. “We zaten er dichtbij. Met zo’n jonge groep is dat knap. Zo’n wedstrijd als deze wordt op details beslist. Wit-Blauw sloeg in de eerste helft een gaatje van vier. Daar zijn we niet meer overheen gekomen. We kwamen niet goed de rust uit, terwijl ik er nog zo op had gehamerd om goed te beginnen aan de tweede helft. Maar we hebben de tweede helft wel gewonnen. We zijn goed bezig. We hebben veel ervaring ingeleverd. Dat accepteert iedereen. Er zit veel drive in ons team. Dat moet ook. Als we dat niet doen, gaan we eraan. We verliezen vandaag, maar hier kunnen we mee door.”

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 3 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 15 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 23 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57