Afbeelding
Stockfoto: Gerard Meijeringh

Matig DOS Kampen niet langs Wijhe ‘92

Sport

KAMPEN - DOS Kampen bleef zaterdag steken op een 1-1 gelijkspel tegen Wijhe ‘92. De ploeg, die zich een week eerder al plaatste voor de volgende bekerronde, kon zich niet opladen voor het bekerduel. “Het was een slechte wedstrijd van onze kant. Blijkbaar zijn dit voor ons de moeilijkste wedstrijden”, aldus DOS-trainer Henk de Velde.

DOS speelt vaak goed tegen sterke ploegen die initiatief tonen. Maar de ploeg heeft vaak moeite om het spel te maken. “Dominant zijn lukt DOS blijkbaar niet”, aldus De Velde.

Tegen Wijhe had DOS er in ieder geval veel moeite mee. “Je zag nauwelijks energie bij ons. Bij Wijhe zag je dat wel. Zij wonnen alle duels en wij waren slordig aan de bal. Ik heb geen moment het gevoel dat we controle hadden.”

Toch zag De Velde zijn ploeg voor rust op 1-0 komen. Na goed voorbereidend werk van Burak Alp scoorde Twan Knul. In de tweede helft zette DOS meer druk op Wijhe. “We dwongen ze tot de lange bal, maar de tweede bal was steeds voor Wijhe. Dan wordt het lastig”, aldus De Velde. In het eerste kwartier na rust kwam Wijhe langszij. Daar bleef het blij. “

Het gelijkspel voor Wijhe was zeer verdiend. Dit was een wedstrijd om snel te vergeten”, aldus De Velde.


Gerard Meijeringh