Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Veel goud voor masters AV Isala ‘’96

Sport

HENGELO - De masters van Atletiekvereniging Isala ’96 hebben met veel succes deelgenomen aan de NK Atletiek voor Masters in het FBK stadion in Hengelo. De Kamper afvaardiging was goed voor zeven keer goud, een maal zilveren en een bronzen medaille. 

Tiny Hellendoorn spande de kroon. Ze veroverde goud op alle werponderdelen en mag zich wederom Nederlands kampioen noemen bij het speerwerpen, discuswerpen, kogelstoten, kogelslingeren en gewichtwerpen. 

Jeroen van Veen pakte met overmacht het NK-goud op de 110 meter horden. Ook verdiende hij in een persoonlijk record een bronzen medaille op het discuswerpen. Dennis Endeman behaalde zilver bij het discuswerpen. Margreet Brouwer deed sinds lange tijd weer eens mee op het NK. Bij het speerwerpen was ze de beste in haar categorie. De masters van Isala doen komende zomer mee aan het WK in Finland. 

Een week eerder was AV Isala ‘96 succesvol bij de nationale D-spelen in Amsterdam, het officieuze NK voor D-junioren. Lars Hansman overtrof zichzelf. Bij het hoogspringen kwam hij tot een hoogte van 1,70, goed voor een Kamper record en een nationale titel. Met deze hoogte kwam zelfs in de top vijftien allertijden van de D-junioren terecht. Bij het verspringen haalde hij de finale en eindigde als zevende. Valerie van Laar bleef met 3.41.84 net boven haar PR en eindigde als 29ste.  

Afbeelding

Gerard Meijeringh

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.