Roeitalent Marijn Boerma feliciteert Els Pap, de eerste ‘vriendin van het bootje van Bart’.
Roeitalent Marijn Boerma feliciteert Els Pap, de eerste ‘vriendin van het bootje van Bart’. foto aangeleverd

Bootje van Bart: gratis roeien

Algemeen

KAMPEN - Het bestuur van de Buitenhaven heeft in het kader van watersportpromotie voor het Bootje van Bart een ligplaats beschikbaar gesteld. Het Bootje van Bart is een houten bootje dat gebouwd is door Kampenaar Bart Toeter die in 2016 is overleden.

Toeter stond bekend als de puntertovenaar van Kampen. Hij bouwde de snelste eikenhouten zeilpunters en won daarmee vaak het Gait L. Berk rondje Kampereiland. Het bootje waarmee hij de laatste jaren van zijn leven het water op ging om te varen en te vissen, was een eigen creatie. Een bijzonder stabiel, overnaads gebouwd, houten bootje met een uitgekiende belijning. Een scheg heeft het niet, wat het scheepje heel wendbaar maakt. Het heeft wel een in- en uitstapstang wat in- en uitstappen een stuk gemakkelijker maakt. Aan de voorkant zitten een paar slimme driehoekige balkjes die voorkomen dat spatwater in de boot belandt.

Hans Houkema verzorgt het scheepje om ook anderen te laten genieten van het roeien. Als ‘vriend van het Bootje van Bart’ is het scheepje voor iedereen die ouder dan 18 jaar is gratis een uur te huur voor eigen risico. Reserveren bij Hans via (06) 253 711 61. De eerste keer vaart Hans even mee om te kijken of het bootje bij de gebruiker past.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 14 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 19 uur geleden