De 1-0 in beeld.
De 1-0 in beeld. Foto Tennekes

Go-Ahead heeft geen enkele moeite met zwak DOS: 4-0

KAMPEN - Go-Ahead had zaterdag geen kind aan DOS Kampen en won met 4-0. Van een echte wedstrijd was eigenlijk maar zo’n zeven minuten sprake. Na de 2-0 was de tamme derby eigenlijk gespeeld. Een zeer pover DOS kon zich alleen in het begin van de tweede helft even oprichten, maar scoorde een dikke onvoldoende. Bij Go-Ahead maakten de talenten Dyon Kleppe en Tristan van Zuiden hun basisdebuut in de competitie en dat deden ze met verve. Beide voetballers speelden een uitstekende wedstrijd.

Go-Ahead begon zeer gretig aan het duel. Al in de 5e minuut was het raak na een foutenfestival achterin bij DOS. DOS-goalie Kevin Dijkstra maakte een overtreding op Tristan van Zuiden. De scheidsrechter paste de voordeelregel toe, waarna Van Zuiden de 1-0 binnen tikken. Twee minuten later was het weer raak. Weer stond DOS achterin te schutteren met wederom een negatieve rol van DOS-goalie Kevin Dijkstra. Dit keer profiteerde Kees Tol.

DOS klungelde maar wat aan. De ploeg kwam niet in de duels en werd voortdurend overlopen door Go-Ahead. Voorin werd geen bal vastgehouden en achterin was het open huis. DOS gaf achterin veel te veel ruimte weg. Eigenlijk was het een wonder dat Go-Ahead in de eerste helft maar twee keer tot scoren kwam. In de 16e minuut had Tol de 3-0 moeten maken. De spits ging langs Kevin Dijkstra, maar nam teveel tijd. Daardoor kon Nick Notrot nog ingrijpen. In de 25ste minuut was er weer een enorme kans voor Go-Ahead. Tol schoof de bal af naar Tristan van Zuiden. De jongeling stond voor een leeg doel, maar schoof de bal naast. In het laatste kwartier kwam DOS er iets beter in, maar de ploeg kwam niet verder dan wat afstandsschoten van Allan Bakker.

Na rust ging DOS op jacht naar de aansluitingstreffer. Twan Knul kreeg in de 50ste minuut een goede schietkans, maar zijn inzet was niet gevaarlijk. Even later was het weer raak aan de andere kant. Luuc Knul schoot in de 52ste minuut fraai raak. Dat was de definitieve knock-out voor DOS. In de 68ste minuut moesten de bezoekers ook nog met een man minder verder, nadat Nick Notrot zijn tweede gele kaart kreeg. Drie minuten later scoorde Go-Ahead voor de vierde keer na een fout van Martijn Barneveld. Luuc Knul pakte het cadeautje uit.