Foto Tennekes

IJVV doet aan klantenbinding

IJSSELMUIDEN - In een aantrekkelijk duel heeft IJVV zaterdag met 3-1 gewonnen van Enter Vooruit. De IJsselmuidenaren waren veel sterker dan Enter Vooruit en kregen genoeg kansen om ruim afstand te nemen, maar beslisten het duel pas in de slotminuten.

Voor de supporters van IJVV was er zaterdag veel te beleven. Een aanvallend IJVV creëerde veel kansen. “Ik denk dat de supporters van IJVV over twee weken terugkomen. Het was spektakel. Ik heb veel kansen gezien”, aldus IJVV-trainer Emiel Diender.

IJVV begon fel aan het duel en was in het eerste kwartier verschillende keren gevaarlijk. Vervolgens sloeg Enter Vooruit toe uit de eerste de beste kans. Martijn de Kleine werkte de bal niet goed weg. Henri Knol profiteerde door raak te schieten. IJVV liet zich hierdoor niet van de wijs brengen. “Het was mooi om te zien dat de jongens niet in paniek raakten. Ze bleven geloof houden in eigen kwaliteiten.”

IJVV pakte de draad snel weer op. Een minuut na de openingstreffer was IJVV dicht bij de gelijkmaker, maar de bal werd door Enter Vooruit van de doellijn gehaald. Daarna kopte Tim Roeland naast en even later was er een schietkans voor Arjan Wiegers, maar de keeper kon simpel redding brengen. Vlak voor rust was er weer een kans voor Roeland, maar de keeper wist met moeite de kopbal onschadelijk te maken.

Vlak na rust liet Jonathan van Marle zijn kwaliteit even zien. “Hij maakte van een halve kans een doelpunt en schoot de bal in één keer perfect. Geen een speler op het veld had hem dat na gedaan”, aldus Diender. Roeland had even de later de 2-1 kunnen maken, maar hij schoot naast.

Daarna ging de storm van IJVV even liggen om in de laatste tien minuten weer te ontbranden. Dat had alles te maken met een wissel van Diender. Hij bracht Mark Homme van der Veen voor Luc Kalter. Gerjon van den Berg ging met Van Marle in de spits spelen. Dat bezorgde Enter Vooruit handen vol werk.

Al snel ging de bal op de stip na een overtreding op Van Marle. De strafschop van Gerjon van den Berg werd echter gekeerd door de keeper. In de 90ste minuut werd Marco ter Weel van Enter Vooruit met rood weggestuurd. Vlak daarna scoorde Jorian Wellenberg de verlossende 2-1. Hij trok naar binnen en schoot van afstand raak. In blessuretijd viel ook nog de 3-1. Van der Veen stond aan de basis van deze treffer met een goede pass op Wiegers. Die legde bal terug, waarna Van Marle de 3-1 binnen tikte.

“We hebben aanvallend vele smaken en verdedigend ook. Dat was vandaag goed te zien. We hadden de wedstrijd veel eerder moeten beslissen, maar als je zoveel creëert en zo weinig weggeeft heb je geen reden tot klagen. Iedereen is fit en iedereen haalt z’n niveau. Het is heerlijk toewerken naar de lastige wedstrijd tegen WVF, maar we hebben voor niemand ontzag.”

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 6 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 7 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 9 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 17 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 18 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 18 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57