Go-Ahead Kampen pakt winst in spannend duel

BENNEKOM - Go-Ahead Kampen is na twee competitieronden nog zonder puntenverlies. Zaterdag werd met 1-2 van Bennekom. Nico Veldman was de man van de wedstrijd. Hij nam beide Kamper treffers voor zijn rekening.

Go-Ahead had het lastig in de eerste helft, maar ging wel rusten met een voorsprong. In de 14e minuut scoorde Nico Veldman de 0-1. Hij kapte zijn man uit en schoot de bal in de verre hoek. “Bennekom voetbalde heel behoorlijk. Daar hadden we moeite mee. We moesten alle zeilen bijzetten om het droog te houden. Dat lukte en in de omschakeling waren we gevaarlijk. Daar kwam ook de 0-1 uit”, aldus Go-Ahead-trainer Gert van Duinen.

Vlak na rust verrichtte Tim Noordman een belangrijke redding door een bal uit de hoek te tikken. “Het ging op en neer. Zij kwamen er voetballend niet door bij ons. Ze zetten veel druk, waardoor wij de lange bal moesten spelen.”

Er ontstond een spannende strijd. Beide ploegen kregen kansen. Bennekom raakte nog een keer de lat. In de 80ste minuut was Veldman weer trefzeker. De scheidsrechter trok veel blessuretijd bij. Bennekom kreeg een strafschop na een overtreding van goalie Noordman. De penalty werd benut. Daarna werd de bal nog een keer ingebracht door Bennekom, maar Go-Ahead wist deze aanval af te slaan. De buit was vervolgens binnen.

“Ik ben heel erg blij met deze overwinning. Het was heel spannend. Een wedstrijd met veel strijd en twee ploegen die voor de winst gingen”, aldus Van Duinen, die vindt dat zijn ploeg nog veel progressie kan boeken. “We spelen nog niet zoals ik graag wil zien, maar in de situatie waarin we nu zitten doen we het heel goed”, aldus Van Duinen.

Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 12 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 12 uur geleden
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden