Afbeelding
Foto Tennekes

Geflatteerde nederlaag voor Zalk in topper thuis tegen Reaal Dronten

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZALK - In eigen huis heeft Zalk voor het eerst in deze competitie averij opgelopen. Reaal Dronten won met 0-3. Aanvankelijk had Zalk de tegenstander in de tang, maar een doelpunt in de 55ste minuut veranderde alles.

In de eerste helft verliep alles volgens plan voor Zalk. “We  hadden heel veel grip. Reaal had veel balbezit, maar wij hadden de regie. We stonden compact en hun aanvallers kregen weinig ruimte. Reaal kwam er niet door. We probeerden in de omschakeling gebruik te maken van de ruimte die Reaal ons bood. Dat ging prima”, aldus Zalk-trainer Egbert Kragt. 

Voor de pauze kreeg Zalk één grote kans. “Joost Ottens kon de bal zo inkoppen. Normaal gaat hem dat prima af, maar dit keer miste hij volledig.” 

Na rust trok Zalk de lijn door. Kragt kreeg steeds meer vertrouwen in een goed resultaat. “Het was een wedstrijd waarbij de ploeg zou winnen die het eerst tot scoren zou komen. Net toen ik ervan overtuigd was dat wij dat zouden zijn, viel het doelpunt aan de andere kant.”

Reaal Dronten sloeg in de 55ste minuut toe uit een dood spelmoment. De bezoekers kregen een vrije trap. Zalk-goalie Nik Kloosterboer had een goede redding in huis en tikte de bal tegen de lat. In de rebound was het alsnog raak. Nadat Zalk een kansrijke situatie niet goed uitspeelde, sloeg Reaal Dronten nog een keer toe. 

“Toen knapte er wat bij ons”, aldus Kragt. Zalk ging risico’s nemen. Een verdediger ging eruit en de niet geheel fitte Simon van Halm werd ingebracht. “Dan weet je dat het geen 0-2 blijft. Of de 1-2 valt, of Reaal komt op 0-3”, aldus Kragt. Het laatste scenario kwam uit. Zalk slaagde er maar moeilijk in om gevaarlijk te worden. Reaal sloeg nog een keer toe uit een counter. “Het was een geflatteerde nederlaag. We hebben er alles aangedaan. Als je de 1-0 maakt, win je deze wedstrijd. Nu verlies je met 0-3”, aldus Kragt.
Komende zaterdag wordt er niet gevoetbald in de vierde klasse D. “We gaan dan samen oliebollen bakken. Teambuilding. We moeten wel aan de bak. Er zijn al tweeduizend oliebollen verkocht”, besluit Kragt.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 11 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 23 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen gisteren
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57