Stockfoto

Gehavend Go-Ahead Kampen wint weer

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft ook het derde competitieduel in winst omgezet. De Merino’s werd met 3-1 verslagen. Go-Ahead voert samen met CSV Apeldoorn de ranglijst aan. Beide ploegen hebben hetzelfde doelsaldo. DZC ’68 won ook drie keer, maar staat op basis van doelsaldo op plek drie.

Zoals verwacht speelde De Merino’s heel compact. “Maar er zat meer voetbal in de ploeg dan verwacht. Daar hadden we best moeite mee”, aldus Go-Ahead-trainer Gert van Duinen.

Go-Ahead kwam wederom vroeg op voorsprong. Nadat een aanval van De Merino’s spaak liep sloeg Go-Ahead in de omschakeling toe. Rob ter Horst scoorde 1-0. Enkele minuten eerder had Kees Tol al de kruising geraakt. Go-Ahead was voor rust nog enkele keren gevaarlijk, maar de ploeg ging rusten met een 1-0 voorsprong.

In de 55ste minuut kreeg Go-Ahead een strafschop na een handsbal. Tol schoot raak. In de 71ste minuut zorgde Dyon Kleppe voor 3-0. Daarna raakte De Merino’s in de 73ste minuut de paal en drie minuten later werd het 3-1, een eigen doelpunt van Nick Hendriks. “Hij wilde de bal tot corner verwerken, maar de kopte de bal straks in de hoek”, aldus Van Duinen. Veel maakte het niet uit. De Merino’s kon in het laatste kwartier niet meer gevaarlijk worden.

Zo boekte een gehavend Go-Ahead wederom een zege. Op de lange lijst afwezigen is Nico Veldman toegevoegd. “Hij heeft zijn enkelbanden gescheurd. Hij kreeg een schop op de training. Ik denk dat we die wel een week of zes kwijt zijn. Vandaag waren acht spelers niet beschikbaar. Des te knapper is het dat we vandaag weer een overwinning hebben behaald. Het was niet goed, maar wel goed genoeg en verdiend. Als we iets beter waren geweest in de eindfase, dan hadden we nog meer goals gemaakt”, aldus Van Duinen.

Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 3 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden