Stockfoto: Gerard Meijeringh

Wilsum laat zege glippen

WILSUM - Wilsum is van de nul af in de vierde klasse D, maar dat leidde na afloop niet tot vreugde. De oranjehemden hadden de eerste overwinning praktisch in de tas zitten, maar gaven vlak voor tijd een 2-1 voorsprong uit handen tegen CSV ’28. Zo voelde het eerste punt als een nederlaag.

Wilsum had het in het eerste half uur lastig tegen CSV ’28, maar echte kansen bleven uit. Toch kwam CSV in de 20ste minuut op voorsprong. Daarna behoedde keeper Teko Malanda Wilsum voor een grotere achterstand. Daarna kreeg Wilsum meer controle. Patrick Bastiaan was dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet werd knap gekeerd door de goalie van CSV. Vlak voor rust kwam Wilsum wel op gelijke hoogte. CSV kreeg de bal niet weg. Vervolgens scoorde Bart Schoonhoven in de kluts.

Na rust trok Wilsum de goede lijn door. In de 60ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Na afgeslagen corner haalde Jelle van Putten doeltreffend uit. Daarna verzuimde Wilsum om verder weg te lopen. Verschillende kansen bleven onbenut. Daarnaast had de ploeg pech dat een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

CSV bleef in de wedstrijd en daar profiteerden de bezoekers in de slotfase dankbaar van. Keeper Malando kon een voorzet niet goed verwerken. Vervolgens sloeg CSV doeltreffend toe: 2-2.

Wilsum-trainer Dick Schrijer baalde van de late tegentreffer, maar legde de nadruk op het goede spel van zijn ploeg. “Natuurlijk is dit zuur, maar we hebben het prima gedaan. We hebben goed verzorgd gevoetbald.”