Afbeelding
Tennekes

Streep door derby DOS Kampen-KHC

· leestijd 1 minuut Sport


KAMPEN - De derby tussen DOS Kampen en KHC van komende zaterdag is afgelast. Op verzoek van DOS Kampen heeft burgemeester Sander de Rouwe besloten om de derby niet door te laten gaan. “We kunnen dit niet veilig organiseren”, aldus DOS-voorzitter Arend Runia

DOS Kampen had al geruime tijd kopzorgen over de organisatie van de derby tegen KHC. “De laatste tijd lopen de coronacijfers op en nemen de regels toe. De nieuwste regel is dat iedereen in de kantine moet zitten. Niemand kan naar de wedstrijd, maar supporters kunnen wel naar de kantine. Maar door de regels kunnen we maar maximaal 130 mensen in de kantine kwijt”, aldus Runia. Volgens de DOS-voorzitter was het ook geen optie om een tent neer te zetten. “Hoe meer faciliteiten, hoe meer volk. Dit is niet te managen. We zijn hier al de hele week mee bezig en willen graag binnen de regels werken.” 

DOS besloot enkele dagen terug dat het niet verantwoord was om de wedstrijd te organiseren. Er werd contact gelegd met KIHC. “Maar de KNVB is er ook nog. Je mag niet zomaar een wedstrijd afgelasten”, aldus Runia. De KNVB stelt dat voor het uitstellen van derby’s uitsluitend het (veiligheid) advies van de overheid wordt gevolgd. Vrijdagmorgen vond er een gesprek plaats tussen de voorzitters van DOS Kampen en KHC, de burgemeester, Guido Vlierhuis (beleidsontwikkelaar sport) en de nieuwe sportwethouder Bas Wonink. “Vervolgens is dit besluit genomen”, aldus Runia. 

In een persbericht laat burgemeester Sander de Rouwe weten de afgelasting sportief gezien erg jammer te vinden. “Dit soort mooie derby’s wil je graag zien en spelen. Onder de huidige coronamaatregelen is publiek verboden. De kantines van de voetbalverenigingen morgen wel geopend zijn, mits bezoekers zich houden aan de actuele coronaregelgeving voor de horeca. Dit zorgt ervoor dat er teveel mensen op een te beperkte afstand van elkaar kunnen komen. In mijn gesprek met DOS Kampen en KHC kwam duidelijk naar voren dat DOS Kampen de veiligheid van bezoekers en vrijwilligers niet kan garanderen. Daarom zijn zij met dit verzoek gekomen. Als veiligheid en naleving van de coronamaatregelen in het geding komen, kan ik helaas niet anders dan dit besluit nemen, hoe spijt ook”, aldus De Rouwe. 

“Bij DOS Kampen organiseren we de activiteiten binnen de geldende regels”, zegt Runia. “Dat is tijdens de anderhalf jaar waarin we nu te maken hebben met Corona steeds gelukt. Maar door de verwachte toeloop en de combinatie van regels lukt dat nu niet. Daarom hebben we het overleg gezocht en samen dit besluit moeten nemen. Ik vind het jammer maar de regels zijn er niet voor niks en de veiligheid van spelers, bezoekers en vrijwilligers staat voorop.”

De wedstrijd zal op een ander nader te bepalen moment alsnog worden gespeeld in goed overleg met de KNVB.

Gerard Meijeringh

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 13 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 15 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Afbeelding
Koggejournaal: Nieuw Vaarseizoen Algemeen 27 mrt, 15:46
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41