Sinterklaas met Piet Tygo alias Gideon Roelfsema
Sinterklaas met Piet Tygo alias Gideon Roelfsema (foto: Erick Meliesie)

Extra show van Sinterklaas en Pietenduo voor Stichting TuTu

Algemeen

(door Maarten van Gemert)  
KAMPEN – Sinds zijn aankomst in Kampen, kijken veel kinderen uit naar de verjaardag van Sinterklaas na dit weekeinde. De Goedheiligman zelf kon niet wachten en vierde zijn verjaardag vorig weekeinde al met een groot feest. Voor Stichting TuTu lastte hij een extra show in. Families uit het hele land kwamen naar Kampen en zelfs de burgemeester kwam speciaal even langs.

De grote Sinterklaasshow met het Pietenduo Kenzo en Tygo was vorig jaar zo’n succes dat een herhaling niet kon uitblijven. Het hele vorig weekeinde was het feest in De Leuke Hanzestad. Aanvankelijk waren er vier shows ingepland maar een vijfde kwam er al snel bij. Toen Stichting Tutu ter sprake kwam, volgde daarvoor een zesde show, flexibel als de Sint en zijn gevolg zijn. Onderweg naar Nederland had het Pietenduo nieuwe liedjes geschreven die samen met de klassiekers goed werden meegezongen.

Echt waar het is ’m
Vorig jaar werd de show gehouden in Dance Center Meetpoint onder de titel ’De sleutel van het paleis’ en is terug te kijken op YouTube. Dit jaar heette Paul Spannenburg de Sint en zijn gevolg welkom. In De Leuke Hanzestad werd het zaterdag drie keer groot feest en zondags opnieuw. De show ’Echt waar het is ’m!’ draaide om kleurplaten die boeven probeerden te stelen maar de kinderen hadden het goed in de smiezen.
Opgezet en geleid door Harrie Bakker met een rode mijter, speelden Marcel Lissenburg en Richard Diender de boeven Guus en Nico. Megan van Dijk regelde alles voor de Sint en Martin Dams introduceerde als Piet Kenzo enkele nieuwe, eigen nummers. Stef Ekkel was verhinderd maar Gideon Roelfsema, ook een Kamper zanger, verving hem als Piet Tygo. Allen werkte belangeloos mee en betalende bezoekers maakten de toegang mogelijk voor anderen. Eén show was via de Voedselbank uitverkocht.
Zaterdagochtend had burgemeester Sander de Rouwe iedereen verwelkomd en Harrie Bakker bedankt. Toen hij hoorde, waarvoor de zesde show was, kwam hij zondagnamiddag nog even extra langs.


Sinterklaas met het Pietenduo, Regelpiet en de boeven (foto: Erick Meliesie)

Want later is nu
Stichting TuTu helpt ongeneeslijk zieke ouders bij het maken van tastbare en blijvende herinneringen met en voor hun kinderen door wensen op maat in te vullen. In Kampen zet Debby Klooster zich voor de wijde regio in, samen met zestien andere ’teamleiders’ in het land. Zij is een vertrouweling van Sinterklaas en zo was de verbinding snel gelegd. Sint en zijn Pieten hielpen graag mee om in een extra show als ’besloten feest’ kinderen samen met hun terminaal zieke vader of moeder nog een onvergetelijke herinnering te bezorgen.
Toen De Rouwe dat hoorde bij zijn ’officiële’ bezoek zaterdagmorgen, besloot hij zondagnamiddag met een paar van zijn kinderen nogmaals even te komen. Hij stak iedereen een hart onder de riem en gaf treffend aan dat door hun komst dit feest mogelijk was gemaakt. De stichting is in februari opgericht en was de droom van Evert Muis uit Alphen aan de Rijn. Vrouw en kinderen van de inmiddels overleden kankerpatiënt zaten in de zaal. Hij droeg tutu’s (tatoeages) als de kleurplaten die de boeven probeerden te stelen. Zover kwam het niet en de kinderen hadden het nog eerder door dan Regelpiet. Het Pietenduo maakte het feest af. Komende week heeft de Sint op zijn rustpunten genoeg te vertellen. Evenals de kinderen. De linkerschoen van Sinterklaas is op Spotify terug gevonden. Eind goed al goed. Zoals de wens is van Stichting TuTu.


De hoofdrolspelers van de Sinterklaasshow bij de banner van Stichting Tutu (foto: Erick Meliesie)

..