Wilsum houdt extra nare nasmaak over aan verlies

ZWOLLE - Verliezen is altijd zuur, maar aan de 2-1 nederlaag uit bij Ulu Spor hield Wilsum een extra nare nasmaak over. De ploeg liep soms wat tegen zichzelf te voetballen. Dat in een duel dat gaandeweg grimmiger werd. Op de valreep leek het elftal van trainer Christiaan Akse gelijk te komen door een treffer van Bart Schoonhoven, maar dat doelpunt werd 3 minuten later alsnog afgekeurd.

Het eerste half uur verliep vanuit het perspectief van Wilsum eigenlijk prima. Wilsum zette vroeg druk en wist daarmee Ulu Spor, dat beschikt over een aantal technisch balvaardige jongens, onder controle te houden. De beste mogelijkheden waren voor Wilsum. Na 25 minuten kwam Wilsum op voorsprong door een prachtige uithaal van Rene Dorgelo, van zo´n dertig meter afstand. Een streep in de bovenhoek. Het gaf Wilsum een boost. De thuisploeg deelde echter op slag van rust een gevoelige tik uit. Ulu Spor kreeg een vrije trap te nemen en deed dat zo vlug dat de spelers van Wilsum hun positie nog niet hadden ingenomen. De 1-1 bleek een keerpunt. Wilsum bleek in de tweede helft niet bij machte om hetzelfde te brengen als in het eerste half uur. Bij Ulu Spor was het besef aanwezig dat er gewonnen moest worden om de aansluiting met de middenmoot te behouden en dat ging gepaard met veel strijd.