Op eerste zege wachtend IJVV houdt koploper in bedwang

LELYSTAD - IJVV is er als eerste voetbalploeg in de tweede klasse I in geslaagd om koploper Batavia ´90 in deze competitie van een overwinning af te houden. Het werd 1-1 door twee treffers kort na elkaar in de eerste helft.

De 1-0 van Batavia viel na 27 minuten voetbal. Guido Pauw maakte namens de gastheer de openingstreffer. Tot aan dat moment had Batavia geen grote kansen gehad en had IJVV de zaken goed onder controle. Jonathan van Marle bracht de IJsselmuidemaren na zes minuten alweer op gelijke hoogte. Hij liet een lange bal 1 keer stuiteren en haalde daarna voortreffelijk uit. In het laatste kwartier waren er niet echt grote kansen. Na rust veranderde dat en was het mede aan de attent keepende IJVV-doelman Julian van de Wetering te danken dat IJVV overeind bleef. Dat lukte overigens nog relatief eenvoudig, aldus IJVV-trainer Emiel Diender, die niet anders dan tevreden kon zijn met de prestatie. ¨Wij zijn het eerste team dan punten afpakt van Batavia ´90. Dat is knap, want Batavia is echt een heel goede ploeg die niet voor niets bovenaan staat. Het gelijkspel was voor hen ook echt een tegenvaller en voor ons een punt dat extra goed smaakte.¨ Hoewel dat punt broodnodig is en het tijd wordt om nu eveneens overwinningen te halen, ziet Diender het positief in. ¨Wij zijn in de afgelopen wedstrijden tegen echt goede tegenstanders overeind gebleven. De speelwijze waarvoor we nu hebben gekozen pakt goed uit¨, aldus de oefenmeester, die daarnaast de inzet van zijn spelers roemt. Verder wijst Diender op twee voor IJVV belangrijke spelers, die nu nog geblesseerd zijn, maar hopelijk snel weer kunnen aanhaken. Luc Kalter hoopt in de komende weken weer vol mee te trainen en Arjan Wiegers, al veel langer uit de roulatie, werkt keihard aan een herstel. Diender verwacht dat laatstgenoemde na de winterstop zijn opwachting maakt. Diender: ¨Het zijn beide voor IJVV heel belangrijke voetballers.¨