Strijdend DOS de gelukkigste in duel met DZOH

KAMPEN - ¨Jij wordt matchwinnaar¨, riep trainer Johan Pitstra van DOS Kampen tegen Allan Bakker. Het was bedoeld met een knipoog als reactie op DZOH-speler Anco Jansen, die bij een 1-1-stand in de slotfase naar zijn trainer had geroepen dat hij het winnende doelpunt zou maken. Het werd echter Bakker, tot ontlading van de Kampenaren.

Het doelpunt in de 90e minuut, dat overigens voor een belangrijk deel kwam op conto van Nick Hendriks als aangever, was het sluitstuk op een duel dat tot het laatst toe spannend was. Daarbij waren de Kampenaren de gelukkigste, want gezien de krachtsverhouding over negentig minuten was een gelijkspel meer op zijn plaats geweest. DOS begon overigens goed aan de wedstrijd en al na 3 minuten was er een kans voor Allan Bakker. De ploeg won veel duels en kwam er een aantal keren dreigend uit. De 1-0 voorsprong na 20 minuten spelen door een kopbal van Raymon Beuling was zeker niet onverdiend te noemen. Behalve mogelijkheden voor DOS waren er zeker ook mogelijkheden voor DZOH, waaronder een grote kans voor rust van Youri Keen, wiens inzet voorlangs ging. Verder was Bjorn Jansen nog een keer dichtbij een treffer. In de tweede helft kwam DOS minder aan voetballen toe. De Kampenaren bleven met inzet op de been, een aantal keren ontsnappend bij aanvallen van de gasten. In de 52e minuut was het echter wel raak voor DZOH en werd het 1-1. Aan de kant van DOS bleef Nick Hendriks in een zege geloven. In de buurt van de achterlijn ontdeed hij zich heel knap van de tegenstander en bood hij Bakker de kans op de winnende te maken. 2-1 was een gelukkige uitslag erkende trainer Pitstra na afloop. ¨Dat is wel het geval ja. Van de andere kant vond ik ook niet dat wij verdiend hadden om te verliezen vandaag. In het eerste half uur hebben we goed gevoetbald en daar hadden we veel meer mee kunnen doen. Na die fase leden we veel onnodig balverlies en dat kostte veel energie om te herstellen. In de tweede helft was het voetballend een stuk minder, maar bleven de spelers er in geloven met wat mij betreft Nick Hendriks als uitblinker."