Dalsem roeit naar tweede tijd Deense wedstrijd

KAMPEN – Indoor-roeier Wiecher Dalsem is zaterdag tweede geworden op de Sjællandske Mesterskaber. Dit is een Deense wedstrijd waaraan ook virtueel mag worden deelgenomen.

Voor deze race werden er enkele veteranen-categorieën samengevoegd. zodat Dalsem flinke concurrentie had van de jongere veteranen. De Kampenaar startte de race behoudend en lag na 100 meter op een vijfde plaats. Daarna roeide hij zich al snel naar voren en na 250 meter lag hij al tweede. De jongere Michael Hallgren, die geldt als een absolute wereldtopper bij de jongere veteranenklasse, was echter al meteen ver weg en dus moest Dalsem zich op zijn eigen race concentreren.

Dalsem roeide een mooie vlakke 1:35 en liep daarmee steeds verder weg van zijn directe concurrent Brian Sorensen. De laatste 200 meter wist Dalsem nog een mooie eindsprint te roeien en kwam zo op 3:08.9 en werd tweede met dezelfde tijd waarmee hij vorig jaar Italiaans Kampioen werd en snelste veteraan was boven de 40 jaar. Hallgren won met de onwaarschijnlijke toptijd van 3:00.6 en Sorensen werd derde achter Dalsem met 3:17.4.

Op 10 december staat het Nederlands Kampioenschap in Amsterdam op het programma met een afstand van over 2.000 meter, een voor Dalsem lastige afstand. Vervolgens is op 18 december het Italiaans Kampioenschap over 1.000 meter.