Zalk speelt beste wedstrijd tot nu toe en pakt weer eens volle buit

MEPPEL – Een geduldig en verzorgd voetballend Zalk heeft zaterdag met 1-2 gewonnen op bezoek bij Alcides in Meppel. Trainer Egbert Kragt sprak van Zalks beste wedsrijd tot dusver deze competitie en was meer dan tevreden.

Van Alcides, dat bij winst en gunstige uitslagen had kunnen opklimmen tot de eerste plek op de ranglijs, mocht Zalk van achteruit opbouwen. Het verleidde Zalk er niet toe stations over te slaan. Gedisciplineerd voetballend trok Zalk ten strijde, weinig individuele fouten makend en in een hoog baltempo. Het spel werd snel verlegd van de ene naar de andere kant en dat gold eveneens voor de thuisploeg. Daardoor werd het misschien een schaakspel, maar wel eentje van het boeiende soort aldus Kragt.

De trainer zag Sander Kuiper een paar minuten voor rust de openingstreffer naken namens Zalk. Een strakke voorzet werd door Kuiper na een prima loopactie binnen gewerkt. Nog voor rust kwam Alcides gelijk. Het kwartier na rust was voor de gastheer. Zalk werd wat terug gedrongen zonder dat het direct leidde tot gevaar. Daarna nam Zalk weer de controle en in de slotfase betaalde zich dat uit met een fraaie treffer van Aart Schreuder die op de rand van de zestien meter de bal kreeg, twee tegenstanders uitspeelde en met zijn zwakkere linkerbeen scoorde, waar de tegenstander had verwacht dat hij met rechts zou schieten.