SOB en Watersportvereniging voor rechter om gebruik faciliteiten

Twee stappen die de vereniging zette, werden betwist in het kort geding dat eerder deze maand diende: de stichting wil dat het royeren van drie bestuursleden wordt teruggedraaid, net als het opzeggen van de dienstverleningsovereenkomst. De watersportvereniging heeft aangegeven dat SOB tot 14 maart 2023 gebruik mag maken van haar faciliteiten, daarna niet meer.

Beide vorderingen zijn echter door de rechter afgewezen. De stichting heeft kort gezegd geen belang bij verlenging van die dienstverleningsovereenkomst nu de gemeente de beheersovereenkomst met SOB per 14 maart komend jaar heeft opgezegd. De watersportvereniging heeft al aangegeven dat tot die dag de dienstverleningsovereenkomst in stand blijft. 

De SOB meent ook dat deze opzegging haar positie kan versterken in het overleg met de gemeente Kampen over het aangaan van een nieuwe beheerovereenkomst. Ook dat ziet de rechter niet. Kennelijk is de gemeente voornemens het beheer aan een nieuw op te richten stichting te geven. Bovendien kan de stichting nog gewoon overleggen met de gemeente terwijl de huidige faciliteiten nog gewoon in gebruik zijn. 

Wat betreft het royement vindt de rechter dat de eisers niet aannemelijk hebben gemaakt dat die beslissing van het bestuur van de watersportvereniging niet rechtsgeldig is.