Dinsdag 29 november

Senioren welkom!

14:30 uur |  

Vergadering Cluster Ouderen. Op dinsdag 29 november om 14.00 uur is er weer een vrij toegankelijke vergadering in ’t Ukien aan de Korteweg te Kampen. Op de agenda onder meer: Hindernissen op de weg – Depressie bij senioren – Verslavingsproblematiek.Contactpersoon Cluster Ouderen, Theo Kansen, 06 – 30 62 51 18

WK 2022: Nederland - Qatar

16:00 uur |  

WK 2022: Nederland - QatarKijk tijdens het WK voetbal alle wedstrijden van Nederland op groot scherm in Wijkcentrum Reyersdam. Zaal open: 15.00 uur.Wijkcentrum Reyersdam - Reijersdijk 2 - 8262 CN - Tel. 038 33 231 23 - Kampen

Woensdag 30 november

 Ontmoeten in Het Lokaal

10:00 uur |   Erfgenamenstraat 1

Een buurtkamer midden in IJsselmuiden waar gezelligheid, ontmoeten en meedoen centraal staat. Op de woensdagochtend wordt wekelijks een bakje koffie/thee gedronken met wat lekkers, wat vervolgd wordt met een klein programma of spel naar wens. Deze ochtend wordt voor wie wil, gezamenlijk afgesloten met een lunch voor 2,-. U bent welkom van 10.00 tot 12.30 uur.

Spelletjesavond in ‘t Ukien

19:30 uur |  

Kom je op woensdagavond 30 november ook naar ‘t Ukien voor de gezellige spelletjesavond voor jong en oud? Iedereen is welkom! We spelen zowel eenvoudige als wat meer uitdagende spellen. Voor ieder wat wils! Meer informatie en data op: www.ukien.nl.

Donderdag 1 december

Taalontwikkeling bij kinderen

19:30 uur |  

Donderdagavond 1 december is er in de Bibliotheek Kampen een training voor mensen die met jonge kinderen werken of vrijwilligerswerk doen. Ook gastouders en (groot)ouders zijn welkom. Het theaterduo Kamerspel leert je hoe je met kleine theaterspelletjes kinderen kunt helpen om hun taal goed te ontwikkelen. Deelname is gratis. Aanmelden via edekker@bibliotheekkampen.nl. Aanvang 19:30 uur.

Vrijdag 2 december

Reyersdam bingo

19:30 uur |  

Reyersdam Bingo. Elke 1e vrijdag van de maand organiseert Wijkcentrum Reyersdam de Reyersdam Bingo. Wijkcentrum Reyersdam - Reijersdam 2 - 8262 CN - Kampen - Tel. 038 33 231 23.

Interkerkelijke jongerenavond

19:45 uur |  

Op vrijdag 2 december wordt er aan het Tasveld 30 een avond voor tieners en jongeren van 13 tot 18 jaar gehouden. Theoloog en schrijver Roelof Ham zal daar spreken over het thema ‘Een einde aan verwarring, de waarheid bestaat!’. Deze avond is de eerste in een serie van twee. Op vrijdagavond 3 februari 2023 vervolgt dr. Maarten Klaassen met een avond over seksualiteit vanuit Bijbels perspectief. Tijdens de avond is er ook volop gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een hapje en drankje. De toegang is vrij.

Zaterdag 3 december

Sinterklaas en de Pietenband in binnenstad

14:00 uur |  

KAMPEN - Kinderen die een ontmoeting met Sinterklaas willen kunnen iedere zaterdag terecht in de binnenstad van Kampen. Sint en zijn Pieten zijn hier van 13.30 tot 16.30 aanwezig.

Woensdag 7 december

Mensenrechten bibliotheek

19:30 uur | Bibliotheek/Stadskazerne Kampen 

Soroptimistclub Isalania Zwolle-Kampen nodigt je uit voor de Dag van de Rechten van de Mens. www.soroptimist.nl/activities-local/viering-dag-van-de-rechten-van-de-mens/. Het programma vanaf 19.30 uur is gratis toegankelijk en incl. koffie/thee. Het vooraf eten incl. 2 consumpties en koffie/thee kost € 22,50. Soroptimistclub Isalania Zwolle-Kampen organiseert de Dag van de Rechten van de Mens 2022 samen met Amnesty International, Bibliotheek Kampen, Inner Wheel, Orange the World & Het Heropeningsfonds Kampen.

Eindejaarsborrel culturele veld

20:00 uur |  

De nieuwe cultuurmakelaar, Margreet Bouwman, nodigt het culturele veld uit de gemeente Kampen uit voor een eindejaarsborrel op woensdag 7 december. Op het programma staan (hernieuwde) kennismaking, komende evenementen en in beeld krijgen van wat er speelt in het culturele veld.Aanvang 20:00 uur in 't Ukien. Aanmelden via cultuurmakelaarkampen@sambiq.nl.

Kerstzangavond in De Burgwal

19:30 uur |  

KAMPEN – In De Burgwal wordt woensdag 7 december de zangavond ‘Samen zingend naar Kerst’ gehouden. De liturgie is voor jong en oud. Aanvang 19:30 uur. Gratis toegang. Collecte voor de onkosten.

‘Zo vader zo zoon’ in Stadsgehoorzaal

20:15 uur |  

In de Stadsgehoorzaal wordt woensdag 7 december de voorstelling ‘Zo vader zo zoon' opgevoerd. Aanvang 20:15 uur. Kaarten via www.stadsgehoorzaalkampen.nl. Kijk voor meer informatie op www.pretpakhuis.nl.

Donderdag 8 december

Rejoice zingt Kerstconcert

20:00 uur |  

Kerstconcert Rejoice en DEV Zalk zingen samen in de Burgwal hun kerstconcert.Centraal staat de Kerstcantate van Jan Mulder met daarnaast een aantal bekende Nederlandse en Engelse kerstliederen en bekende samenzang liederen.De Burgwal, 8 december, aanvang 20.00 - 21.00 uur

Vrijdag 9 december

Concertkoor Immanuel voert Weihnachtsoratorium van Bach uit

20:00 uur |  

‘Jauchzet, frohlokket, auf, preiset die Tage!' Juich en jubel, prijs de dagen! Met schallende trompetten en juichende koren wordt de geboorte van Jezus aangekondigd in de eerste cantate van het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. Op vrijdag 9 december voert Concertkoor Immanuel dit vreugdevolle werk uit in de Buitenkerk in Kampen. Aanvang 20:00 uur. Kaarten kosten 22,50 in de voorverkoop en 25 euro aan de kerk.