Vriendencafé Humanitas

KAMPEN - Het Vriendencafé van Humanitas heeft het programma voor najaar en winter samengesteld. Nieuw is de opening op zondagmiddag. Elke derde zondag van de maand staat de deur open voor ieder die behoefte heeft aan contact, een praatje bij een kopje koffie, een spelletje spelen.

De opening op iedere eerste vrijdagavond van de maand is gebleven. Hiermee voorziet Humanitas in een behoefte; voor veel mensen er juist in het weekend behoefte aan contact en gezelligheid.

Huiskamer

Locatie is De Huiskamer aan de Burgwal 58. Openingstijden: eerste vrijdag van de maand van 19:30 tot 22:00 uur en elke derde zondag van de maand van 14 tot 16 uur. Deelname is gratis.

Vrijwilligers van Humanitas zijn aanwezig en organiseren regelmatig leuke activiteiten of workshops. Bijvoorbeeld het maken van een moodboard of een kerststukje. Bezoekers melden zich vooraf aan, zodat de vrijwilligers weten wie er komt. Deelname is gratis.

Luisterend oor

Een vaste bezoeker vertelt: “Vanwege lichamelijke beperkingen ben ik veel alleen thuis. Via mijn maatje van Humanitas hoorde ik van het Vriendencafé. Nu kom ik hier regelmatig en drink ik koffie met vertrouwde gezichten. Ik vind hier veel gezelligheid en een luisterend oor”.