AV Isala ’96 houdt Kerstcross

KAMPEN - Voor wie ook op Tweede Kerstdag sportief bezig wil zijn houdt Atletiekvereniging Isala '96 de Kerstcross.

De loop wordt al decennia gehouden en begint op 26 december om 10.30 uur. De start is achter het AZC  in het Roggebotsebos. De ronde van 3,4 kilometer kan 1, 2 of 3 keer worden afgelegd. Voor kinderen is er een kidsronde van 1,5 kilometer. Deelname kost 2,50 euro.

Reflex kan aan zege op koploper geen goed vervolg geven

HUIZEN - Reflex hoopte zaterdag, met in het achterhoofd de zege op de koploper een week eerder, ook PDK Huizen te verrassen. De Kamper volleybalheren slaagden niet in hun missie en verloren met 3-0.

In de eerste set ging het nog gelijk op. Alleen was PDK aan het slot van deze set net even wat scherper en won daarmee nipt. Reflex begon slecht aan de tweede set. Er werden onnodig fouten gemaakt en afspraken werden onvoldoende nagekomen. Reflex paste meerdere wissels toe, kreeg meer grip en liep in, maar het was onvoldoende om in sets gelijk te komen: PDK kwam met 2-0 voor te staan. In de derde set ging het lange tijd gelijk op. Bij een tussenstand van 20-20 in deze set, en nadat PDK een rode kaart had gekregen, hoopte Reflex op een ommekeer. Het was echter PDK dat de set won.

Volleybalsters Set-Up als koploper de winterstop in

IJSSELMUIDEN - De volleybalsters van Set-Up hebben de eerste seizoenshelft als koploper afgesloten. De laatste horde, het tweede damesteam van SVI, werd  zaterdag met succes genomen: 3-1.

Set-Up begon de wedstrijd scherp. Serverend voerde Set-Up de druk op bij de tegenstander en passend legde de ploeg de ballen netjes neer. SVI kwam niet aan volleyballen toe en de eerste set werd met het grote verschil van 25-8 gewonnen. Het wachten was op meer tegengas van SVI en dat kwam in de tweede set. De gasten bezorgen Set-Up heel wat werk en  in de spannende set ging de winst naar SVI: 23-25. De derde set liet de thuisploeg weer beter volleybal zien. Set-Up had het spelletje in eigen hand doordat er veel servicedruk gelegd werd en aanvallend mooie ballen werden gescoord.  Deze set werd met 25-12 binnengesleept door Set-Up. Erop gebrand om de vierde set tot de laatste van 2022 te maken, ging Set-Up het veld weer op.  De dames startten alleen niet scherp, waardoor het nog onnodig spannend werd. Niettemin werd de set met 25-19 gewonnen.