Defensief zwak Wit-Blauw krijgt deksel op neus in slotfase

MAARTENSDIJK - Vrijwel de hele wedstrijd stonden ze voor. Door twee treffers in de slotfase beleefden de korfballers van Wit-Blauw zaterdag echter een zure dag in Maartensdijk. Gastheer Tweemaal Zes kwam langszij en won met 24-23.

Daarmee verloren de Kampenaren voor de tweede keer met een punt verschil. Erger dan dat was misschien nog wel dat Wit-Blauw zich dit onnodige verlies mocht aanrekenen. Aanvallend ging het prima, maar verdedigend liet de ploeg het afweten, zo constateerde trainer Jelle Visscher van Wit-Blauw na afloop. “Dit was verdedigend onze slechtste wedstrijd van het seizoen. We zijn door een ondergrens gezakt en hebben elf treffers tegen gekregen die we normaal gesproken op die manier niet tegen krijgen.” 

Dat Wit-Blauw zijn gebruikelijke niveau niet haalde had voor een deel ook te maken met de afwezigheid van bepalende spelers als Vladimir Slot en Jordy Last. Zij waren afwezig vanwege ziekte. Marit Bos was eveneens niet fit, maar kon wel een deel van de wedstrijd meedoen. Ondanks dat de Kampenaren niet op volle oorlogssterkte waren, was de ploeg bijna wel de hele wedstrijd de betere en stond het voor met vaak twee of drie treffers verschil. Visscher: "Vladimir en Jordy zijn samen doorgaans goed voor twaalf punten in een wedstrijd. Ondanks hun afwezigheid waren we de betere. Ik denk dat als we tien keer tegen Tweemaal Zes spelen we acht keer winnen.” In positieve zin viel onder meer Jesse Postma op en ook spelers die waren overgekomen uit het tweede maakten een goede indruk. Visscher heeft er bovendien vertrouwen in dat zijn ploeg zich zal herstellen. "We hebben nu twee keer met een punt verschil verloren. In de ene wedstrijd waren we de mindere en vandaag de betere. Na een linkse en een rechtse directe moet je de rug rechten en ik vind dat wij daar qua mentaliteit echt het juiste team voor hebben.” Wit-Blauw mag dat laten zien in de eerstvolgende wedstrijd in januari volgend jaar. Dan is Heerenveen de tegenstander, een ploeg die Visscher hoog aanslaat.

Succesvol weekend voor het judoteam van IJsselmond

HOOGEVEEN - 12 judoka’s van Judoteam IJsselmond uit IJsselmuiden hebben het afgelopen weekend een podiumplek behaald op de Kersttoernooien in Hoogeveen.

Eerste prijzen waren er voor Kaan Özkan, Xander van Dijk, Aron van de Pol en Janick van Dijk. Beau Burm, Gijs Woonink en Guus Bottenberg pakten een tweede prijs. Derde prijzen werden in de wacht gesleept door Finn Cremer, Kjelt Cremer en Syon Bakker. Mikai de Vries en Selyna Meijer behaalden een vierde plaats. 

In Enschede werd dit weekend gestreden op het Open Twentse kampioenschap. Daarin wist Puck Stoel bij de dames -15 tot 63 kilo een zilveren medaille te behalen. Alleen de Nederlands kampioen bleek net te sterk in de finale. Bij de leeftijdsgroep -18 jaar was het toernooi een meetmoment voor de Judobond om een selectie te maken voor Europacup toernooien. Silvan Wierenga wist daar in de klasse tot 60 kilo na vijfmaal winst een knappe 5e plaats te behalen in een poule van 40 deelnemers.