Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Indoor-roeier Wiecher Dalsem verdedigt Italiaanse titel met succes

KAMPEN - Indoor-roeier Wiecher Dalsem van SFC Kampen heeft afgelopen weekend zijn titel op het Italiaanse Kampioenschap indoor roeien geprolongeerd. Ditmaal stond de 2.000 meter op het programma. Dalsem, die in de Dominicaanse Republiek verblijft, deed virtueel mee aan de wedstrijd. 

De Kampenaar nam deel met zijn oude Concept2 roeier. Hij kon ook gebruikmaken van de WiFi-verbinding bij de Haarsalon van zijn schoonzus Mercedes. De concurrenten Paolo Fabrizi en Salvatore Domina startten de race sterk. Dalsem opende voorzichtig op zijn oude roeier. Ondanks het vroege tijdstip was het bij hem al 25 graden warm en dat maakte de omstandigheden niet optimaal op de wedstrijd te kunnen winnen.

Inhaalslag

Als eerste haalde Dalsem na 400 meter Domina in en ook Fabrizi pakte Dalsem na 800 meter. Dalsem zorgde daarna ervoor dat hij ruim 10 meter voorsprong nam en roeide defensief uit angst zich in de zware omstandigheden op te blazen. Dalsem kon, doordat Fabrizo en Domino in het middenstuk iets aan snelheid verloren, ook iets de teugels laten vieren om de voorsprong te consolideren.

Versnelling

Fabrizi versnelde 400 meter voor het einde nog goed en daardoor moest Dalsem werkelijk alles uit de kast halen om hem voor te blijven. Dalsem kon gelukkig voor hem ook goed versnellen en zo met ruim 2 seconden voorsprong op Fabrizi zijn Italiaanse Kampioens titel verdedigen met een uiteindelijke tijd van 6:55.1. Fabrizi werd tweede met een tijd van 6:57.9 en de derde plek was voor Domino: 7:01.6