Realisatie gymzaal in Het Onderdijks een stap dichterbij

KAMPEN - In het hart van Het Onderdijks gaat de gemeente in de tweede helft van 2023 een gymzaal bouwen. De gymzaal komt op de kavel aan de Lange Akker naast Het Stroomdal en tegenover Villa Nova waar nu de tijdelijke locatie van Prokino Kinderopvang en de moestuin staan. 

De gymzaal wordt straks gebruikt door beide basisscholen. Na schooltijd en in de avonduren kan de ruimte door wijkbewoners en sportclubs gebruikt worden voor sport en bewegen. Het college heeft het Ruimtelijk Functioneel Programma van Eisen en het ontwerp-uitwerkingsplan van de gymzaal vastgesteld. Hiermee komt het realiseren van de gymzaal een stap dichterbij.
In het Ruimtelijk Functioneel Programma van Eisen staan de eisen voor de omvang en functionele kenmerken van de ruimten in het gebouw. Het vastgestelde Ruimtelijk Functioneel Programma's van Eisen vormt de basis waarop het nog te contracteren ontwerpteam de gymzaal dient te ontwerpen.
Geen standaard gymzaalProjectwethouder Bas Wonink: "Het wordt geen standaard gymzaal. Naast het bewegingsonderwijs waar de gymzaal primair voor bestemd is, biedt de zaal ook buiten schooltijden de mogelijkheid voor nieuwe en andere bewegingsvormen waar andere gymzalen in de gemeente niet in voorzien. Het uitgangspunt voor de nieuwe gymzaal is een sportvloer met een oppervlak van 18 x 18 meter en een vernieuwend beweegconcept volgens het Athletic Skills Model.