Niels Bensink geëerd met foto op Wall of Fame bij KWC

KAMPEN – De kersverse wereldkampioen pumptrack, Niels Bensink, wordt donderdag geëerd bij de Kamper Wieler Club (KWC). Een foto van de momenteel in Canada woonachtige Bensink prijkt straks op de Wall of Fame, te midden van andere kampioenen die de KWC heeft voortgebracht.

Bensink is momenteel even terug in Nederland voor een bezoek aan familie en vrienden. Afgelopen weekend heeft hij samen met zijn (BMX-)vrienden een feestje gebouwd. Bensink: “Ik had het nog niet in Nederland gevierd, dus dit was wel even leuk ja.” Het mooie volgens de sporter is dat de sfeer in de BMX-wereld er eentje is van de ander wat gunnen. Bensink: “Iedereen binnen de sport weet wat je er allemaal voor moet en laten om ver te komen.” Pumptrack als WK-sport is relatief nieuw. Rijdend over een circuit met bulten en kombochten maak je vaart door op en neer te bewegen op de fiets en zodoende energie te genereren. De jongste generatie is er mee opgegroeid. Hoewel dat niet voor Bensink geldt, heeft hij zich op jonge leeftijd, zonder het te weten, al een beetje klaargestoomd voor de sport Bensink: “Bij ons achter het huis heb ik als jongen destijds zelf een circuit aangelegd wat behoorlijk leek op wat nu een pumptrack-baan is.”

Zonder het te beseffen bouwde Bensink als jongen een circuit dat leek op wat nu een pumptrack is.  

Deelnemen aan een wedstrijd pumptrack kan zowel op een mountainbike als op een BMX-fiets. Bensink, die in Canada professioneel mountainbiker is, verschijnt echter op de BMX aan de start. “Pumptrack leent zich toch het beste voor BMX. Bensink ziet het als een eer dat hij op deze manier in het zonnetje wordt gezet bij KWC. "Er hangen foto's van sporters naar wie ik vroeger opkeek. Het is leuk om daar deel van uit te maken.” Voor een uitgebreider interview met Bensink lees het verhaal in de volgende editie van weekblad De Brug.