Droomweek voor schaatser Gary Hekman

BURGUM – Schaatser Gary Hekman heeft een week achter de rug om van te dromen. In drie belangrijke wedstrijden kwam de Kampenaar als eerste over de finish. Woensdag won hij de eerste marathon op natuurijs van het seizoen. Later zegevierde hij op wedstrijden om de Marathon Cup in Utrecht en Breda. 

De marathon op natuurijs werd verreden in het Friese Burgum. Een primeur voor die plaats, want niet eerder was het gastheer van de eerste schaatsmarathon op natuurijs van het seizoen. Er verschenen 77 schaatsers aan de start. Hekman schaatste eerst in de kopgroep die gaandeweg de schaatsmarathon ontstond en bleek later de sterkste in een massasprint. Hekman eindigde voor Harm Visser en Jordy Harink. 

In het weekend dat volgde won Hekman in Utrecht de achtste wedstrijd om de Marathon Cup. Hij bleef op de Vechtsebanen Jeroen Janissen en Sjoerd den Hertog voor. Dit betekende voor Hekman zijn 28e marathonzege. Van de nog actieve schaatsers is hij de rijder met de meeste zeges. Later volgde nog een cupwedstrijd in Breda die eveneens door Hekman werd gewonnen. In een kopgroep van twintig man bleek de schaatser van het team Reggeborgh de snelste in een eindsprint. Hij eindigde voor Robert Post die de sprint was aangegaan. Hekman staat dankzij zijn recente zeges nu op een achtste plaats in het klassement.