Henk de Velde aan de slag bij VSCO

OOSTERWOLDE - Henk de Velde gaat vanaf februari aan de slag bij VSCO ’61. De IJsselmuidenaar gaat de functie van hoofd jeugdopleiding op zich nemen.

Henk de Velde werd begin december, samen met Marcel Post, aan de kant gezet bij DOS Kampen. Straks gaat hij zich weer bezighouden met het opleiden van jeugd. De afgelopen anderhalf jaar vervulde Henk de Velde samen met Marcel Post het hoofdtrainerschap bij DOS Kampen. Daarvoor was hij verschillende jaren werkzaam als trainer in de jeugdafdeling van IJVV.

De Velde was maar liefst 24 jaar actief als hoofdtrainer, maar hij heeft het jeugdvoetbal nooit los kunnen laten. "Een van de leukste dingen als hoofdtrainer vond ik het inpassen en beter maken van jeugdige talenten, die de laatste stap naar het eerste moesten maken. Hoofd jeugdopleiding is voor mij een nieuwe functie en een mooie uitdaging. Samen met de jeugdtrainers en coördinatoren zijn we verantwoordelijk voor het technisch hart van de opleiding van VSCO'61 en willen we dat met elkaar verder vorm gaan geven", aldus De Velde.