Activiteiten Rob Alferink

Rob Alferink heeft 12 jaar in de locatieraad van de Buitenkerk gezeten, als hij op 1 januari vertrekt. Maar zijn bestuursactiviteiten startten veel eerder. Als parochiebestuurder, maakte hij in 1976 de heropening van de Buitenkerk mee door Prins Claus. 

Na een omvangrijke renovatie. In 1984 zat zijn termijn er op. In 1990 keerde hij terug. Alferink maakte een drietal pastoors mee. Kuipers die in 1981 in het ambt is gestorven, Hunnink, die in 2001 met emeritaat ging en Zandbelt. Hij wil betrokken blijven bij het grote aantal vrijwilligers. "Ik kan altijd nog een steentje bijdragen”. Op 18 augustus 2011 heeft Rob Alferink een Pauselijke onderscheiding ontvangen: Pro Ecclesia et Pontifice.

Raadsspreekuur

KAMPEN - Op woensdag 12 januari houdt de gemeenteraad van 19.00 tot 19.30 uur het eerste raadsspreekuur van 2022. Door de geldende coronamaatregelen wordt het raadsspreekuur digitaal via MS Teams gehouden.

Tijdens een raadsspreekuur kunnen inwoners, instellingen en verenigingen zaken onder de aandacht van de raadsfracties brengen. In tegenstelling tot het spreekrecht bij de raadscommissies -waar uitsluitend kan worden ingesproken op geagendeerde onderwerpen- mag het bij het raadsspreekuur ‘overal’ over gaan. De gemeenteraad gaat echter niet overal over. Vaak is dat het college. Het advies is dan ook om eerst contact op te nemen met het college of de ambtelijke organisatie.

Het mag tijdens het raadsspreekuur in principe ook over onderwerpen gaan die worden geagendeerd voor de commissievergadering van maandag 17 en 18 januari, maar die vergaderingen kennen ook een eigen spreekrecht. Het verdient de voorkeur om daarvan gebruik te maken: het is namelijk niet de bedoeling om tweemaal over hetzelfde onderwerp (in) te spreken.
Inwoners die van het raadsspreekuur gebruik willen maken, moeten zich uiterlijk dinsdag 11 januari voor 17.00 uur telefonisch aanmelden bij de griffie via het telefoonnummer 038-3394157.