5 winkeldieven aangehouden

KAMPEN - De politie heeft maandagochtend gemeld dat vorige week 5 winkeldieven zijn aangehouden bij verschillende voorvallen.

Op dinsdag 11 januari 2022 heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden aan de Lovinkstraat Kampen. Hierbij is een 32-jarige man zonder vaste woon op verblijfplaats aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau te Zwolle

Vrijdag 14 januari werd een winkeldief betrapt bij een supermarkt aan de Zambonistraat. Aldaar werd een winkeldief betrapt op diefstal die er na ontdekking vandoor ging. Na een zoektocht werd verdachte aangetroffen in de omgeving van de Vossemeerdijk. De 27-jarige man uit Dronten is vervolgens aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De man heeft een winkelverbod gekregen.

Zaterdag 15 januari rond 13.15 uur vond een winkeldiefstal plaats bij een supermarkt aan de Arend in Kampen. Daar werden een tweetal jongens van 17 en 22 jaar oud uit Dronten en Luttelgeest aangehouden. Beide jongens zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Beiden hebben een winkelontzegging van de winkelier ontvangen.

Zaterdag 15 januari vond rond 12.45 uur een winkeldiefstal plaats bij een supermarkt aan het Hanzeplein. Een 77-jarige man uit Kampen werd betrapt op winkeldiefstal en aangehouden. De man heeft een winkelverbod van de winkelier ontvangen.

Boek ‘Langs de IJssel - Natuur en cultuur in de
IJsselvallei’

REGIO - In het boek ‘Langs de IJssel - Natuur en cultuur in de IJsselvallei’ beschrijft Kester Freriks een voettocht langs de IJssel. Hij volgt bestaande voetpaden en beschrijft al lopend de biografie van de rivier. 

Het is de rivier met weidse uiterwaarden en slingers en met eeuwenoude cultuur langs de oevers.

Met een lengte van 125 kilometer stroomt de IJssel vanaf de vertakking met de Rijn bij Arnhem in noordelijke richting naar het IJsselmeer. Aan de rivier liggen 6 Hanzesteden: Doesburg, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle en Kampen. Waterstaatkundige werken als sluizen en bruggen, veerboten, steenfabrieken en landhuizen markeren het bijzondere karakter van de IJsselstreek en de IJsselvallei.

Het boek is een paperback van 100 pagina’s en kost 19,99 euro.