Stadshagen viert 25-jarig bestaan

ZWOLLE - De eerste woningen in de wijk Stadshagen zijn op 13 juni 1997 opgeleverd. Toenmalig wethouder Margriet Meindertsma sloeg de eerste paal in de grond op 27 november 1996. In deze jongste wijk van Zwolle met inmiddels ruim 26.000 inwoners staat het jaar 2022 dan ook in het teken van de viering van haar 25-jarig bestaan.

Meindertsma: "Een hele nieuwe wijk ontwikkelen, was een mooie uitdaging. We wilden geen kopij van een andere wijk. Voor ons was duidelijk dat het een wijk moest worden waar mensen niet alleen kunnen wonen, maar ook werken en ontspannen en alle noodzakelijke voorzieningen in de buurt zijn. Een wijk waar iedereen, met welke achtergrond, situatie en leeftijd zich thuis voelt.”
Wijkwethouder en projectwethouder Monique Schuttenbeld: "Dat is goed gelukt. In het Buurt-voor-Buurt Onderzoek 2020 waardeerden bewoners de wijk met een 7.4 en voor hun woning met ruim een 8.
Zelf geniet ik ook al jaren van het wonen in Stadshagen en ik ben dus niet de enige. Een heel groot deel van de aanmeldingen voor de nieuwbouw zijn mensen uit Stadshagen zelf. Dit zegt veel over het succes van de wijk."