Foto ter illustratie,
Foto ter illustratie, archiefbeeld

Vragen over bomenkap Hagedoornweg

Algemeen

KAMPEN - De gemeente Kampen wil 32 gezonde eiken kappen aan de Hagedoornweg omdat het wegdek hobbelt. De gemeente ziet geen andere oplossing dan de kap van deze bomen. 

Piet Bergstra heeft namens Hart voor Kampen vragen gesteld aan de gemeente en heeft informatie opgevraagd. Hij wil weten welke oplossingen bedacht zijn maar blijkbaar niet toepasbaar. En hoe het kan dat direct omwonenden (en dus belanghebbenden) nergens van weten.

“Ik ben eerst zelf die weg maar eens afgereden. Ter hoogte van de bomen hobbelt het inderdaad. Daar moet wat aan gebeuren dat mag duidelijk zijn. Maar is er nu geen andere oplossing te bedenken dan 32 gezonde bomen te kappen? Bomen wortelen nu eenmaal. De ene soort wat dieper, de ander breder. Dan komt het wegdek soms wat omhoog. De Hagedoornweg is een 60 km/u weg dus de snelheid is al gereduceerd. En als dat te gevaarlijk blijkt maak er dan 30 km/u van”, aldus Bergstra.

Vrijdagmorgen bracht Bergstra een bezoek aan Bruins IJssellof bv aan de Oudendijk. Zijn bedrijf grenst aan de Hagedoornweg. Hij wilde weten of Bruins, als belanghebbende, bekend was met de plannen en wat hij daarvan vond. Albert Bruins wist niet dat er bomen gekapt gaan worden. Hart voor Kampen wacht nu eerst de antwoorden af.