Rik Vinke Eigenwijs: 'We hebben onze vaste gasten gemist'

(door Leo Polhuys)

KAMPEN - Rik Vinke van café Eigenwijs is erg blij met de versoepelingen. Hij had eerst nog de angst dat de horeca maar tot 17.00 uur of 20.00 uur open mocht. 

“Fijn dat we weer tot tien uur ’s avonds open kunnen. We zitten natuurlijk nog steeds met een aantal beperkende maatregelen, zoals het anderhalve meter afstand houden, mondkapje dragen als je naar de wc gaat  en een vaste zitplaats. Dat laatste is in een restaurant natuurlijk wat makkelijker te handhaven dan in een café, maar we kunnen in elk geval weer mensen ontvangen en daar gaat het om. 

Als iedereen zich een beetje aan de regels houdt, valt het best te doen. Laten we hopen dat we binnenkort helemaal van de coronabeperkingen afkomen en dat er geen mensen meer in het ziekenhuis terechtkomen. De eerste ochtend zaten we al weer vol, mensen hebben duidelijk behoefte aan om weer naar de horeca te gaan. Wij hebben onze vaste gasten natuurlijk ook gemist.”
Berjo Timmer van snackbar Timmer merkt een duidelijk verschil met de periode voor de versoepelingen. “Klanten kunnen nu weer hun patatje in de zaak opeten, dat mocht eerst niet. Ze kunnen nu tot tien uur blijven zitten en dat maakt dat je ook weer meer contact met de klanten hebt.

Ik merk ook dat het op straat drukker is geworden. Als we in een later stadium ook nog na tien uur open mogen, zou dat helemaal mooi zijn. Laten we hopen dat dat snel weer kan. Voor mij maken de versoepelingen niet vreselijk veel verschil, maar voor mijn collega horeca ondernemers, met name in de natte horeca, wel. Ik ben dan ook  blij voor hen dat zij weer langer open kunnen. Al met al zijn wij 2021 goed doorgekomen, vooral dankzij het feit dat mensen konden afhalen. Hoe dan ook, we kijken nu weer positief naar de toekomst.”