VVD Kampen wil meer bedrijventerreinen

KAMPEN - De VVD Kampen wil meer bedrijventerreinen. De bedrijfsgronden zijn op en er is een toenemende vraag naar nieuwe locaties voor bedrijven. Ook voor de toename van 400 woningen per jaar in de komende 10 jaar zijn banen en nieuwe locaties nodig.

Een woordvoerder van de fractie vertelt: “We willen uitbreiden waar Kampen lokaal en regionaal uniek in is: de vrijetijds-economie, de land- en tuinbouw, de logistieke sector met in de toekomst een circulaire en duurzame havenontwikkeling. We zijn daarom op zoek naar nieuwe, kwalitatieve bedrijfs-locaties in onze gemeente. Daarnaast is het goed om te onderzoeken welke nieuwe andere vormen van bedrijvigheid voor onze gemeente de komende 10 jaar belangrijk worden en welke locaties daarbij horen.”

Bestaande terreinen

De fractie wil bestaande bedrijfsterreinen in de tussentijd goed bereikbaar en veilig houden. “Kleine uitbreidingen en aanpassingen op bestaande bedrijfslocaties en -gronden zijn daarom net zo belangrijk. Toch moeten we echt op zoek naar nieuwe locaties, dit levert anders te weinig nieuwe plekken op”, aldus de fractie.
Zuinig en duurzaam.

De VVD is bij deze uitbreiding positief om gronden met erfpacht uit te geven. Dit scheelt volgens de fractie in de investeringskosten voor bedrijven en houdt de regie over de locaties bij de gemeente. “Hierdoor kunnen we als gemeente de bedrijventerreinen toekomstbestendig verder blijven ontwikkelen. We moeten zuinig zijn met onze schaarse grond en over 10 of 20 jaar kunnen schakelen in functionaliteit en gebruik.”