Poging inbraak

KAMPEN - Zondag 23 januari is geprobeerd in te breken in een woning aan de Fernhoutstraat. 

De poging vond plaats tussen 14.00 en 21.30 uur. Men heeft getracht via een raam aan de achterzijde van de woning binnen te komen, dit is echter niet gelukt.

Aanrijding

KAMPEN - Bij de rotonde Europa Allee, Kennedylaan en Lovinkstraat vond woensdag een aanrijding plaats.

Een 30-jarige voetganger werd door een 54 jarige automobilist aangereden. De vrouw was aanspreekbaar maar is voor controle met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De aard van het letsel is onbekend.

Poging diefstal fiets

KAMPEN - Twee jongens uit Dronten zijn woensdag rond 22.10 uur aangehouden voor een poging tot fietsendiefstal.

Ee getuige waarschuwde de politie. De jongens probeerden een fiets te stelen in de fietsenstalling van Station Zuid.

Belediging

KAMPEN - Een 33-jarige man is donderdag 27 januari aangehouden voor belediging.

De politie hield de man aan, naar aanleiding van een verkeersovertreding. Hij kreeg een bekeuring waarna hij de politie beledigde. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau

Winkeldiefstallen

KAMPEN - Twee mannen uit Dronten zijn donderdag aangehouden voor winkeldiefstal.

Het bleek dat deze mannen bij verschillende winkels in de Oudestraat waren geweest en spullen hadden gestolen. Beide mannen zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Van de winkeliers hebben de mannen een winkelverbod gehad

Bedreiging 
balletjespistool

KAMPEN - Een 30-jarige man is vrijdag rond 22.00 uur aangehouden voor bedreiging met iets dat op een vuurwapen leek.

De man was een woning aan de Oudestraat uitgekomen naar aanleiding van geluidsoverlast. De man riep de groep mensen op straat toe dat ze het rustig moesten houden en had daarbij een op een vuurwapen lijkend voorwerp in zijn hand. Na aanhouding concludeerde de politie dat het ging om een balletjespistool.

Belediging

KAMPEN - De politie heeft zondag in de nachtelijke uren een man aangehouden na een melding in de Lemkerstraat. Ze kregen een melding dat de man een woning niet wilde verlaten.

Ter plaatse gekomen verzochten de agenten de-27 jarige man om de woning te verlaten, waarop hij ook naar buiten ging. Buiten gekomen liep de man weg om even later terug te komen om te gaan staan schreeuwen. Hij beledigde hierbij de agenten. De man is vervolgens met het nodige verzet aangehouden voor belediging en het verstoren van de openbare orde. De man is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.