Volleybalvrouwen Reflex.
Volleybalvrouwen Reflex. Foto: Aangeleverd

Reflex-vrouwen nipt onderuit in IJsselderby

Sport

KAMPEN – De vrouwen van Zalsman/Reflex hebben bij de herstart van de volleybalcompetitie een razend spannende pot met 2-3 verloren van het Zwolse CSV ‘28 (23-25, 25-21, 23-25, 25-22, 15-17).

Ondanks een aantal positieve gevallen in de selectie, keek het team van trainer Gerrit IJbrink reikhalzend uit naar de herstart van de competitie. De laatste wedstrijd dateerde van 27 november (0-4 verlies tegen De Bevers 2).

De wedstrijd stond ook garant voor de terugkeer van het publiek en de tribunes in sporthal De Reeve waren mooi (voor een derde) gevuld. De toeschouwers zagen dat de Reflex-vrouwen de Zwolse ploeg een stuk meer partij gaf dan eerder dit seizoen, toen er een kansloze 4-0 nederlaag werd geleden. De ploegen deden in alle vijf sets weinig voor elkaar onder.

Voor CSV was het overigens al de tweede wedstrijd van dit kalenderjaar. Er zijn grote verschillen in het aantal gespeelde duels tot dusverre. Zo krijgt het Zwolse SVI, met nog maar zes gespeelde duels, een megadrukke seizoenshelft, terwijl VC Bolsward 2 al twaalf keer in actie kwam.

CSV klimt door de overwinning naar plaats vijf, één positie boven DBS. Dat is aanstaande vrijdag de volgende tegenstander van Zalsman/Reflex, de nummer negen in de derde divisie B.