zaterdag 12 februari

zaterdag 12 februari

CultuurZIEN houdt zaterdag 12 februari de stadswandeling ‘Op stap met de familie De la Sablonière’. Tijdens de wandeling wordt het spoor gevolgd van de familie De la Sablonière. Hun geschiedenis begint met de komst naar Kampen van steenhouwer Elias de Mulder uit Amersfoort. Met toestemming van het stadsbestuur bouwde hij in 1660 een prachtige woning aan de Vismarkt. Via de functies gemeensman en raadslid klom de familie op tot het burgemeestersambt. Militair Stephen Hendrik de la Sablonière trouwde met een kleindochter van Elias en vertrok in 1768 met zijn vrouw Beata Louisa, kinderen en moeder naar De West om gouveneur te worden van de kolonie Berbice. Van het gezin van zeven personen keerden na enkele jaren alleen Beata Louisa, zoon Cootje en jongste dochter Ephraïma terug. Hoe ging het daarna verder met de familie?De wandeling start om 14:00 uur bij de Stadsherberg en duurt circa. 1,5 uur. Er is plaats voor 5 deelnemers. Deelname kost 10 euro. Vooraf aanmelden via kunst@cultuurzien.nl of via (038)331 10 24.

Voetbal

Wilsum 1 - VHK 1. Bron: https://www.vvwilsum.nl/188/programma/
Sparta E. 1 - IJVV 1. CompetitieBron: https://www.ijvv.nl/1081/uitslagen--programma/
Noord Veluwse Boys 1 - VV Kampen 1. Bron: https://www.vvkampen.nl/116/programma/?tid=3&days=42
Dos Kampen 1 - csv Apeldoorn 1. CompetitieBron: https://www.doskampen.nl/240/2272/competitie/programma/?sid=2

Bach in De Burgwal

Ensemble Musica Amhpion geeft onder leiding van klavecinist Pieter Jan Belder op zaterdag 12 februari een concert in De Burgwal. Op het programma staan instrumentale werken van Johann Sebastian Bach, geschreven in de periode dat hij in Leipzig werkte. Bach beschikte daar niet alleen over talentvolle studenten, maar genoot ook van zijn talentvolle zonen. Mogelijk heeft Bach de twee klavecimbelconcerten die Belder zal uitvoeren voor zijn zonen. geschreven. Belder zal een korte toelichting op de werken geven. Na afloop is er gelegenheid om hem vragen te stellen. Het concert begint om 15:30 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.kampenboyschoir.nl

donderdag 17 februari

Theatervoorstelling Europadorp De audiovisuele theatervoorstelling Europadorp / Europadorf is op 17 februari te zien in de Stadsgehoorzaal. Aan de hand van een live-mix van videofragmenten, livemuziek, soundscapes en augmented reality worden de bezoekers meegenomen naar het grensgebied tussen Duitsland en Nederland voor de ultieme Europese eenwording: een grensdorp in aanbouw. Het verhaal begint wanneer Neumann hoort over de plannen voor Europadorp: een dorp recht op de grens van de Nederlandse gemeente Bellingwolde (red. nu Westerwolde) en het Duitse Rhede. "Als Duitser in Nederland werd ik aangetrokken door het idee van een dorp dat niet strikt gebonden is aan één nationaliteit. Het dorp zou een voorbeeld zijn hoe landen en culturen samenkomen. Een ontzettend verbroederend gedachtegoed.Juist in een tijd waarin verdeeldheid en polarisatie soms de boventoon lijken te voeren”, aldus Neumann. Kaarten voor Europadorp in de Stadsgehoorzaal zijn verkrijgbaar via www.europadorp.nl.