Afbeelding
Foto: Stock

Twee keer goud voor Isala op NK Masters

Sport

APELDOORN – Een mooi weekeinde voor atletiekvereniging Isala ‘96 op de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Meerkamp en Masters. Een gouden medaille was er voor Tiny Hellendoorn en Jeroen van Veen bij de Masters.

Hellendoorn kwam zaterdag in actie op het kogelstoten bij de vrouwen 65+. De afstand van 10.90 meter was niet alleen goed voor een gouden medaille maar ook voor een nieuw Nederlands record.

Jeroen van Veen kwam zaterdag uit op de 60 meter sprint bij de 35plussers. In een tijd van 7.58 raffelde hij de finale af en werd hij vierde. Op de zondag kwam hij terug voor zijn onderdeel, de 60 meter horden. In de finale was hij oppermachtig met een tijd van 8.52. Nu is hij ook Nederlands Kampioen indoor. In september pakte Van Veen goud op de 110 meter horden in de buitenlucht.

Meerkampster Jonne Siebrand kwam voor het eerst uit op het hoogste niveau bij de vrouwen en begon goed, maar zakte weg na een persoonlijk record op de horden. De kogel stootte ze ruim een meter onder haar persoonlijke record en na drie mislukte pogingen bij het verspringen stond ze op het punt haar meerkamp te staken. Sterk als ze is, maakte Siebrand de meerkamp af en perste ze er met lichte tegenzin nog een 800 meter uit. Dat resulteerde uiteindelijk wel in een top tien-notering.